Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Konstnärligt masterprogram i fri konst (Kritiska och pedagogiska studier)

Program 120 högskolepoäng2 årKonstnärlig masterexamen

Masterutbildningen i kritiska och pedagogiska studier är en internationell utbildning på avancerad nivå som kombinerar teori, praktik och pedagogik och som leder fram till en konstnärlig masterexamen. Under utbildningen uppmuntras studenterna att producera och diskutera konst genom att se på pedagogiska tillvägagångssätt som modeller för konstnärlig praktik och undervisning.  Arbetet sker utifrån studenternas egen förmåga att kritiskt förhålla sig till och omförhandla konstnärliga metoder.

Utbildningen anlägger ett nyskapande perspektiv genom att undersöka hur kritisk teori och pedagogik kan integreras i den konstnärliga processen. Teori ses som en form av praktisk tillämpning och praktiska tillvägagångssätt behandlas teoretiskt.  Programmet har som mål att introducera och problematisera pedagogiska strategier och hur de används inom konsten – och lyfta frågor som te x hur konstnärer kan utbilda andra konstnärer, och hur konstnären kan förmedla kunskap till en allmänhet.  I utbildningen lyfts även frågor om hur en kritisk analys av konsten och konstbegreppet kan förenas med ett öppet och experimentellt förhållningssätt till konstnärlig praktik. Utbildningens form och innehåll utvecklas kontinuerligt för att anpassas till konstnärliga hybridformer och gränsöverskridande uttryck. Undervisningen struktureras vanligen kring intensiva seminarier och workshops som leds av gästlärare, konsthögskolans professorer eller programledningen. Fokus ligger på hur konstnärer diskuterar, producerar, undervisar och kommunicerar. Syftet är att studenterna ska inta ett kritiskt förhållningssätt till pedagogiska strukturer, institutioner och modeller inom och utanför konstens fält. Programmet fokuserar på utvecklingen av studenternas egna projekt genom gruppkritik och individuell handledning. Studenterna förväntas delta i gruppbaserat arbete som exempelvis utställningar, workshops och gruppkritik. Under utbildningens avslutande år genomför studenterna en praktik där de förväntas tillämpa teoretisk kunskap på praktisk undervisning vid en konstskola, ett museum eller annan relevant institution. I utbildningens avslutande del förenas teori och praktik i ett individuellt examensarbete och en skriftlig uppsats. Vid Konsthögskolan har deltagarna tillgång till en gemensam arbetslokal. De kan också använda konsthögskolans övriga resurser t ex biblioteket och verkstäderna.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.khm.lu.se/en/studies/programme/master-of-fine-arts-in-critical-and-pedagogical-studies-120-ects-credits

Kontakt

Konsthögskolan i Malmö
Föreningsgatan 42, Malmö
Box 4035 , 20311 Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

BFA, MFA or equivalent

Urval

Antagningsprov och intervju

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2017

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Malmö, heltid 100%

På engelska

28 augusti 2017 - 14 januari 2018

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Konstnärligt masterprogram i fri konst (Kritiska och pedagogiska studier) är 400 000 SEK.

Särskild information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

Det kan vara så att du ska skicka med dokument med din ansökan. För att vara säker på att du skickar in rätt dokument, vill vi att du noga läser instruktionerna för ditt program. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.

Läs vår detaljerade information om att ansöka till master

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen