Ämneslärarutbildning med inriktning mot årskurs 7-9, Ingång historia, 270.0 hp

Examen: Ämneslärarexamen

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som lärare i historia inom grundskolans årskurs 7-9. För att bli en bra lärare i historia behöver du djupa kunskaper inom ämnet och förmågan att lära ut ditt ämne. Genom ämneslärarutbildningen får du möjlighet att utveckla båda dessa sidor. Du får dessutom lära dig ledarskap, bedömning, gruppdynamik och annat som du har användning av i ditt arbete som lärare. Integrerat i utbildningen är också praktik där du på en skola tränar dina färdigheter som ämneslärare. Förutom historia studerar du ytterligare två andra ämnen, i vilka du också blir behörig att undervisa. Du väljer dina andra undervisningsämnen under utbildningen. Utbildningen är placerad på Lunds universitet Campus Helsingborg men beroende på ditt val av andra- och tredjeämne kan flera studieorter förekomma.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.uvet.lu.se/utbildning/amneslararutbildning

LERU logo U21 logo