Ämneslärarutbildning med inriktning mot årskurs 7-9, Ingång samhällskunskap, 270.0 hp

Examen: Ämneslärarexamen

Utbildningsöversikt

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som samhällskunskapslärare inom grundskolans årskurs 7-9. För att bli lärare i samhällskunskap behöver du fördjupade kunskaper inom ämnet och förmågan att lära ut ditt ämne. Genom ämneslärarutbildningen får du möjlighet att utveckla båda dessa sidor. Du får dessutom lära dig ledarskap, bedömning, gruppdynamik, och annat som du har användning av i ditt arbete som lärare. Integrerat i utbildningen är också praktik där du på en skola tränar dina färdigheter som ämneslärare. Förutom samhällskunskap studerar du ytterligare ett eller två andra ämnen, i vilka du också blir behörig att undervisa. Integrerat i utbildningen är också praktik där du på en skola tränar dina färdigheter som ämneslärare. Du väljer dina andra ämnen under utbildningen. Om du väljer att kombinera samhällskunskap med svenska blir detta din ämneskombination, du väljer alltså inte något tredje ämne. Utbildningen är placerad på Lunds universitet Campus Helsingborg men beroende på ditt val av andra- och tredjeämne kan flera studieorter förekomma.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.uvet.lu.se/utbildning/amneslararutbildning

april 2014
Sista ansökningsdag