Ämneslärarutbildning med inriktning mot gymnasieskolan, Ingång matematik, 300.0 hp

Examen: Ämneslärarexamen

Utbildningsöversikt

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som matematiklärare inom gymnasieskolan. För att bli matematiklärare behöver du fördjupade kunskaper inom ämnet och förmågan att lära ut ditt ämne. Genom ämneslärarutbildningen får du möjlighet att utveckla båda dessa sidor. Du får dessutom lära dig ledarskap, bedömning, gruppdynamik och annat som du har användning av i ditt arbete som lärare. Integrerat i utbildningen är också praktik där du på en skola tränar dina färdigheter som ämneslärare. Förutom fysik studerar du ytterligare ett ämne, i vilket du också blir behörig att undervisa. Du väljer ditt andra undervisningsämne under utbildningen. Utbildningen är placerad på Lunds universitet i Lund och Helsingborg om ditt val av andraämne kommer att vara matematik kan ytterligare studiort förekomma.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.uvet.lu.se/utbildning/amneslararutbildning/