Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ämneslärarutbildning i musik med inriktning mot gymnasieskolan, Instrumental/ensemble ämnesprofilering med arr/komp, 300.0 hp

Examen: Lärarexamen

Utbildningsöversikt

Utbildningen är en 5 - 5,5-årig tvåämneslärarutbildning. Utbildningen ger dig behöriget till gymnasieskolan och grundskolans årskurs 1-9. När du studerar till Ämneslärare i musik med inriktning mot gymnasieskolan med ämnesprofilering arr/komp, har du redan från studiestart en inriktning på ett huvudinstrument/sång inom klassisk musik, folkmusik, jazz, rock eller blandade genrer samt kurser i arrangering och komposition.

När man söker ämnesprofil så MÅSTE man även söka ett huvudinstrument, det betyder att man gör två sökningar, ett på profil och ett , eller fler på huvudinstrument och genrer, tex Jaz,Rock,folkmusik,klassisk eller blandade genrer.

Innehåll;

  • I Ämne 1, som är ingångsämne, ingår musikstudier, kurser med metodiskt och pedagogiskt innehåll inom den utbildningsvetenskapliga kärnan samt verksamhetsförlagd utbildning.
  • Ämne 2 är antingen ett annat skolämne eller en musikestetisk fördjupning som ger dig kompetens att även undervisa i kommunal musikskola, kulturskola, folkhögskola eller en kombination av dessa.

På Musikhögskolan i Malmö får du mycket undervisning i bl.a. huvudinstrument, ensemble, sång, arr/komp, lärarkunskap och har stora möjligheter att profilera dig och utveckla din professionella roll som musikpedagog. Varje år genomförs ett stort antal konserter och konsertprojekt med anknytning till din utbildningsinriktning, men också pedagogiska och konstnärliga projekt över program- och ämnesgränserna.

Musikhögskolan i Malmö har ett väl utbyggt internationaliseringsprogram vilket öppnar för utbytesstudier med andra musikhögskolor runt om i världen. Läs mer om utbildningen, behörighet, urval och antagningsprov på www.mhm.lu.se.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mhm.lu.se

15
april 2015
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2015-08-31 - 2020-06-05
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Malmö
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2015-04-15
Stängd för anmälan

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen