Utbildningsöversikt

Utbildningen är en 5 - 5,5-årig tvåämneslärarutbildning. I Ämne 1, som är ingångsämne, ingår musikstudier, kurser med metodiskt och pedagogiskt innehåll inom den utbildningsvetenskapliga kärnan samt verksamhetsförlagd utbildning. Ämne 2 är antingen ett annat skolämne eller en musikestetisk fördjupning som ger dig kompetens att även undervisa i kommunal musikskola, kulturskola, folkhögskola eller en kombination av dessa. Utbildningen ger dig behörighet för gymnasiet och grundskolans årskurs 1-9. När du studerar till Ämneslärare i musik med inriktning mot gymnasieskolan med ämnesprofilering kör, har du redan från studiestart en inriktning på ett huvudinstrument/sång inom klassisk musik, folkmusik, jazz, rock eller blandade genrer samt körkurser. På Musikhögskolan i Malmö får du mycket undervisning i bl.a. huvudinstrument, ensemble, sång, körsång, dirigering, lärarkunskap och har stora möjligheter att profilera dig och utveckla din professionella roll som musikpedagog. Varje år genomförs ett stort antal konserter och konsertprojekt med anknytning till din utbildningsinriktning, men också pedagogiska och konstnärliga projekt över program- och ämnesgränserna. Musikhögskolan i Malmö har ett väl utbyggt internationaliseringsprogram vilket öppnar för utbytesstudier med andra musikhögskolor runt om i världen. Läs mer om utbildningen, behörighet, urval och antagningsprov på www.mhm.lu.se.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mhm.lu.se

Sista ansökningsdag
april 2014