Ämneslärarutbildning i musik med inriktning mot gymnasieskolan, Instrumental/ensemble, 300.0 hp

Examen: Lärarexamen

Utbildningsöversikt

Utbildningen är en 5 - 5,5-årig tvåämneslärarutbildning. I Ämne 1, som är ingångsämne, ingår musikstudier, kurser med metodiskt och pedagogiskt innehåll inom den utbildningsvetenskapliga kärnan samt verksamhetsförlagd utbildning. Ämne 2 kan antingen vara ett annat skolämne eller musikfördjupningskurser som ger dig kompetens att även undervisa i kommunal musikskola, kulturskola, folkhögskola eller en kombination av dessa. Utbildningen ger dig behörighet för gymnasieskolan och grundskolans årskurs 1-9. När du ansöker till Ämneslärarutbildningen i musik med inriktning mot gymnasieskolan, väljer du redan från studiestart en inriktning på ditt huvudinstrument eller i sång inom klassisk musik, folkmusik, jazz, rock eller blandade genrer. På Musikhögskolan i Malmö får du mycket undervisning i bl.a. huvudinstrument, ensemble, sång, ensemble- och körledning, musikteori, lärarkunskap och har stora möjligheter att profilera dig och utveckla din professionella roll som musikpedagog. Varje år genomförs ett stort antal konserter och konsertprojekt med anknytning till din utbildningsinriktning, men också pedagogiska och konstnärliga projekt över program- och ämnesgränserna. Musikhögskolan i Malmö har ett väl utbyggt internationaliseringsprogram vilket öppnar för utbytesstudier med andra musikhögskolor runt om i världen. Läs mer om utbildningen, behörighet, urval och antagningsprov på www.mhm.lu.se. OBS Du måste även fylla i en blankett på vår hemsida "Kompletterande ansökan 2015"

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mhm.lu.se

april 2014
Sista ansökningsdag