Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Medicinsk vetenskap, Arbetsmiljö och hälsa - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen

Målet med masterprogrammet är att inom huvudområdena arbetsterapi/ audiologi/ fysioterapi/ logopedi/ omvårdnad/ radiografi/ reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa befrämja interprofessionellt lärande på avancerad nivå. Programmet syftar till att genom utveckling av teoribildning och fördjupning av kunskaper i vetenskaplig metodik öka kunskapen om evidens inom hälso- och sjukvården. Inom programmet ges möjligheter till såväl specifik ämnesfördjupning som en bred kunskap inom hälso- och sjukvård. Programmet utgör en ram med valbara kurser på avancerad nivå med möjlighet att välja kurser efter behov och förkunskaper. Masterexamen i medicinsk vetenskap uppnås efter fullgjorda kursfordringar om 120 hp på avancerad nivå med inriktning inom arbetsterapi/omvårdnad/sjukgymnastik, varav minst 60 hp med fördjupning inom det huvudsakliga området för utbildningen. Inom de fyra huvudområdena arbetsterapi, fysioterapi, omvårdnad och radiograi finns ett antal platser med specialinriktning mot arbetsmiljö och hälsa resp. åldrande och hälsa. Inom såväl huvudområdet som inom inriktningarna måste minst 30 hp fullgöras. Det självständiga arbetet ska innehålla både huvudområde och inriktning. Om minst 30 hp av studierna i åldrande och hälsa bedrivs vid University of Iceland, Høgskolen i Gjøvik, Norge, Högskolan i Jönköping och Lunds universitet kan en Nordisk Master i Åldrande och hälsa erhållas. 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.med.lu.se/plain/master_medicinsk_vetenskap

Kontakt

Programnämnden för rehabiliteringsutbildningar
BMC F 11, Sölvegatan 19, Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

examen från arbetsterapeut-, fysioterapeut/sjukgymnast-, sjuksköterske- resp. röntgensjuksköterskeutbildning motsvarande kandidatexamen (180 hp med 15 hp projektarbete). 

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APGR): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På svenska

29 augusti 2016 - 7 juni 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Medicinsk vetenskap, Arbetsmiljö och hälsa - Masterprogram är 340 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen