Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Medicinsk vetenskap, Sjukgymnastik - Masterprogram, 120.0 hp

Examen: Masterexamen

Utbildningsöversikt

Målet med masterprogrammet är att inom huvudområdena arbetsterapi/ omvårdnad/ sjukgymnastik befrämja interprofessionellt lärande på avancerad nivå. Programmet syftar till att genom utveckling av teoribildning och fördjupning av kunskaper i vetenskaplig metodik öka kunskapen om evidens inom hälso- och sjukvården. Inom programmet ges möjligheter till såväl specifik ämnesfördjupning som en bred kunskap inom hälso- och sjukvård. Programmet utgör en ram med valbara kurser på avancerad nivå med möjlighet att välja kurser efter behov och förkunskaper. Masterexamen i medicinsk vetenskap uppnås efter fullgjorda kursfordringar om 120 hp på avancerad nivå med inriktning inom arbetsterapi/omvårdnad/sjukgymnastik, varav minst 60 hp med fördjupning inom det huvudsakliga området för utbildningen.

Inom de tre huvudområdena finns ett antal platser med specialinriktning mot arbetsmiljö och hälsa resp. gerontologi. Inom såväl huvudområdet som inom inriktningarna måste minst 30 hp fullgöras. Det självständiga arbetet ska innehålla både huvudområde och inriktning.

Om minst 30 hp av studierna i gerontologi bedrivs vid University of Iceland, Høgskolen i Gjøvik, Norge, Högskolan i Jönköping och Lunds universitet kan en Nordisk Master i Gerontologi erhållas.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.med.lu.se/plain/master_medicinsk_vetenskap

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen