Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Aktions- och kamratlärande

Kurs 7,5 högskolepoäng

Kursen vänder sig till verksamma lärare i musik som vill utveckla sin verksamhet genom att tillägna sig kunskaper i aktionsforskning och kamratlärande (peer coaching).

Innehåll;

Kamratlärande är en professionell utvecklingsmetod som uppmuntrar lärare att rådgöra och samarbeta med varandra. Detta kan till exempel innebära att man diskuterar sin egen och varandras undervisning och observerar varandras klassrum. Syftet med kursen är att främja kollegialitet och stöd och att säkerställa kvalitativ undervisning för alla elever. Fokus ligger på kursdeltagarnas egna utvecklingsidéer och innefattar förutom litteraturstudier egna aktionsforskningsprojekt och övningar i peer coaching. Syftet är att bygga nätverk för kontinuerlig professionsutveckling i nära samband med aktuell forskning.

Kursen ges preliminärt på onsdageftermiddagar.

Kursansvariga: Anna Houmann och Eva Sæther. 

Mer om utbildningen hittar du på http://sites.google.com/site/masterkurserimusikpedagogik/

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)
Ystadvägen 25, Malmö
Anna Houmann, anna.houmann [at] mhm.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

kandidatnivå eller 180 hp av ämneslärarutbildning i musik (2007 och 2011 års version), eller äldre varianter av musiklärarutbildning (2001 års version eller äldre)

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2017

Studieperiod

Ansökan

Eftermiddagstid Malmö, halvtid 25%

På svenska

28 augusti 2017 - 14 januari 2018

Inställt

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Aktions- och kamratlärande är 23 750 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen