Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kemi - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen

Programmet ger de studerande teoretisk och praktisk kunskap och kompetens på avancerad nivå avseende olika inriktningar inom kemi. Genom val av avancerade kurser och examensarbete ges de studerande möjlighet att specialisera sig mot något av kemins delområden (analytisk kemi, organisk kemi, oorganisk kemi, biokemi, molekylär biofysik, fysikalisk kemi, kemisk fysik och teoretisk kemi) som finns representerade vid naturvetenskaplig fakultet inom Kemiska institutionen i Lund.

Studierna bygger på tidigare grund i kemi, och bedrivs så att studenterna utvecklar sin förmåga att relativt självständigt tillämpa och utveckla idéer inom kemiska problemställningar eller i dess gränsområden. Programmet ger vidare de studerande sådana ämnesmässiga och allmänna färdigheter att de är lämpade för en anställning inom kemi- eller därtill relaterad industri, inom den offentliga sektorn eller för fortsatta studier mot en doktorsexamen. Studenterna skall vidare utveckla sin egen inlärningskompetens så att de är förberedda för ett livslångt lärande.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.kemi.lu.se/english/education/masters-programmes/

Kontakt

Kemisk grundutbildning
Naturvetarvägen 14 / Sölvegatan 39 A, 223 62 Lund
Box 124, 221 00 Lund
+46 46 222 83 40

Study guidance: Christina Persson, studievagledare [at] kemi.lu.se, +46 46 222 83 57

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

examen på grundläggande nivå omfattande minst 180 högskolepoäng. Examen skall innehålla minst 90 hp inom huvudområdet kemi. Motsvarande utländsk examen ger också tillträde till utbildningen. Förutom ovanstående tillkommer tillträdeskraven för de valda kurserna inom programmet. Engelska B.

Urval

baseras på betyg på akademiska kurser av relevans för masterprogrammet.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2017

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

28 augusti 2017 - 9 juni 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

28 augusti 2017 - 9 juni 2019

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kemi - Masterprogram är 290 000 SEK.

Särskild information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

För att vara säker på att du skickar in rätt dokument med din ansökan, vill vi att du besöker vår internationella webbplats lunduniversity.lu.se och där letar rätt på den utbildning som du vill gå.

Under rubriken "Apply" och ”Programme-specific documents” på den specifika programsidan hittar du en sammanställning över vilka dokument du behöver skicka med din ansökan. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett "statement of purpose" eller ett CV.

Program på den internationella webbplatsen

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen