Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Miljövetenskap, Strategiskt miljöarbete - Masterprogram, 120.0 hp

Examen: Masterexamen

Utbildningsöversikt

Strategiskt miljöarbete lämpar sig bra för dig som vill syssla med hållbarhetsfrågor och förebyggande miljöskydd i både privat och offentlig sektor. Arbetet med att skapa en bättre miljö innefattar dels en kunskap om det nuvarande miljötillståndet, ett ökat kretsloppstänkande samtidigt som det kräver ett framtidsperspektiv. Med en examen i strategiskt miljöarbete är du och din kunskap efterfrågad i hela samhället.

 

Utbildningsupplägg

Masterutbildningen i miljövetenskap är tvåårig. Det första året består av miljö- och hälsoskyddskurser som sedan följs av ett andra år med två obligatoriska miljövetenskapliga kurser under hösten samt avslutande examensarbete på vårterminen.

Strategiskt miljöarbete ger insikt i hur samhällets olika aktörer arbetar med miljöfrågor främst med inriktning på förebyggande miljöarbete inom både industri och offentlig verksamhet.

På kurserna undervisar lärare från Internationella miljöinstitutet men även föreläsare från myndigheter och företag finns med på kurserna.

Kompetens och arbetsmarknad

Inriktningen ger dig mycket god insikt i hur miljöfrågor hanteras i samhället. Du får kunskap som ger dig möjlighet att positivt förändra flertalet verksamheters miljöpåverkan för både stunden men också långsiktigt för framtiden. Kompetensområden är livscykelanalys, miljöledning, miljörevision, miljöövervakningssystem samt konsumtions- och produktionssystem.

Utbildningen förbereder dig som framtida beslutsfattare inför utmaningen att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle. Vanliga arbeten är som miljöstrateg på kommunal, regional eller nationell nivå eller som miljö-/hållbarhetsansvarig på företag och industrier.

 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.cec.lu.se/sv/utbildning/miljovetenskap-grund-och-avancerad-utbildning/masterprogram-avancerad-niva/strategiskt

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-29 - 2018-06-06
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Avancerad nivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen