Naturvetenskapligt kandidatprogram, Geologi, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Geologiutbildningen är till för dig som har ett stort engagemang för vår planet, dess utveckling och förändring genom tiden och för vår miljö nu och i framtiden. En geolog är expert på hur berg- och jordlager är uppbyggda och hur vatten rör sig i dessa lager. Geologer kartlägger och inventerar naturresurser som exempelvis grundvatten, malm och mineral, gör mark- och grundundersökningar av olika slag samt arbetar med miljö och naturvård. Idag råder brist på välutbildade geologer och efter såväl kandidat- som masterexamen är möjligheterna att få ett intressant, spännande och omväxlande arbete större än någonsin. Om du läser geologi i Lund har du ett brett utbud av kurser att välja bland för att utbilda dig efter arbetsmarknadens behov eller för en framtid inom forskningen. Du kan med andra ord skräddarsy din utbildning efter dina egna intressen och mål. Teoretiska studier varvas med övningar, seminarier, fältarbeten och exkursioner. Vår undervisning sker i en lugn och avslappnad atmosfär i moderna och välutrustade lokaler. Den treåriga kandidatutbildningen inleds med ett basblock som består av fem kurser och som omfattar de första 2,5 terminernas studier. Här får du lära dig allt om geologins grunder, från mineral och vulkanism till istider, klimatförändringar och livets utveckling. De teoretiska kurserna kompletterar du sedan med tillämpade kurser som gör att du är väl förberedd för ett kommande arbetsliv. Kandidatutbildningen avslutas med ett examensarbete.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.geol.lu.se/gu/

april 2014
Sista ansökningsdag