Naturvetenskapligt kandidatprogram, Geologi, alternativ ingång, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

En utbildning i geologi riktar sig till dig som är intresserad av vår planet, dess utveckling genom tiden och för vår miljö nu och i framtiden. En geolog är expert på hur berg- och jordlager är uppbyggda och hur vatten rör sig i dessa lager. Geologer kartlägger och inventerar naturresurser som exempelvis grundvatten, malmer och mineral, gör mark- och grundundersökningar av olika slag samt arbetar med miljö och naturvård. Idag råder brist på välutbildade geologer och efter såväl kandidat- som masterexamen är möjligheterna att få ett intressant, spännande och omväxlande arbete stora. Om du läser geologi i Lund har du ett brett utbud av kurser att välja bland för att utbilda dig efter arbetsmarknadens behov eller för en framtid inom forskning. Teoretiska studier varvas med övningar, seminarier, fältarbeten och exkursioner. Första terminen är en introduktionskurs där du får grunderna i kemi, fysik och matematik men även geologi, biologi, miljövetenskap och naturgeografi. Efter denna är du förberedd för studier i geologi men även för andra ämnen som har förkunskapskrav Ma D, Fy A, Ke B och Bi B eller Ma 4, Fy 1a/1b1 + 1b2, Ke 2 och Bi 2. På basblockets fem kurser får du lära dig allt om geologins grunder, från mineral och vulkanism till istider, klimatförändringar och livets utveckling. Basblocket kompletterar du med valfria eller tillämpade kurser. Utbildningen avslutas med ett examensarbete. Du kan därefter fortsätta med en masterutbildning och fördjupa dig i geologi.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.geol.lu.se/gu/

oktober 2014
Sista ansökningsdag