Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Naturvetenskapligt kandidatprogram, Miljö- och hälsoskydd, alternativ ingång

Program 180 högskolepoäng3 årKandidatexamen

Vill du arbeta med miljöfrågor och hållbar utvecklig av vårt samhälle men saknar de naturvetenskapliga kunskaperna som krävs? Nu finns det en alternativ ingång till kandidatprogrammet i miljö- och hälsoskydd som ger dig möjlighet till detta! Du börjar med att under första terminen läsa in de naturvetenskapliga grunderna i kemi, fysik och matematik samt orientera dig ämnen som biologi, miljövetenskap, geologi och naturgeografi. Andra terminen går du sedan in och läser på det ordinarie programmet.

Ren mat, ren luft och rent vatten. Dräglig miljö för människor och djur och en hållbar utveckling av samhället. Detta är frågor som miljö- och hälsoskyddsinspektörer arbetar med dagligen. Miljö- och hälsoskyddsutbildningen handlar om hur man praktiskt arbetar med miljö- och klimatfrågor i vår närmiljö.

Utbildningen ger dig kunskap om:

  • orsakerna till och konsekvenserna av miljöförstöring
  • hur man praktiskt arbetar med miljöproblemen inom en kommunal förvaltning
  • hur miljöproblem hanteras i offentlig förvaltning
  • vilka lagar och regler som styr vad som är tillåtet och inte tillåtet inom miljöområdet

Mer om utbildningen hittar du på http://httphttp://www.cec.lu.se/sv/utbildning/miljovetenskap-grund-och-avancerad-utbildning/kandidatprogram-grundniva/alternativ-ingang

Kontakt

Miljövetenskap
Sölvegatan 37, 223 62 Lund
Sölvegatan 37, 223 62 Lund
+46 46 222 98 52

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Matematik C, Naturkunskap B/Biologi A+Kemi A+Fysik A eller Matematik 3b/3c, Naturkunskap 2. (områdesbehörighet 3/A3)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter i urvalsgrupperna BI, BIEX, BII och BF.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

18 januari 2016 - 19 januari 2018

Inställt

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan på Antagning.se.” Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturvetenskapligt kandidatprogram, Miljö- och hälsoskydd, alternativ ingång är 420 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen