Naturvetenskapligt kandidatprogram, Naturgeografi, alternativ ingång, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Nu kan du som har MaC och NkB samt grundläggande behörighet för högskolestudier även utbilda dig inom Naturgeografi och ekosystemanalys, som tidigare krävt alla naturvetenskapliga ämnen från gymnasiet. Här läser du kurser med fokus på klimat, landskap, vatten, ekosystem och olika ämneskretslopp. Du lär dig också behärska viktiga metoder och verktyg såsom geografiska informationssystem (GIS) och fjärranalysteknik. Det finns mycket goda möjligheter att läsa delar av utbildningen utomlands.

Som naturgeograf arbetar du med miljö- och naturvårdsfrågor i en global värld där jordens gemensamma resurser måste hanteras på ett hållbart sätt. Exempel på organisationer och företag vilka efterfrågar naturgeografer är: Världsbanken, SIDA, FN, Naturvårdsverket, IVL Svenska miljöinstitutet, Skogsstyrelsen, SMHI, länsstyrelser och kommuner.

Under utbildningens första termin lär du dig de naturvetenskapliga grunderna inom kemi, fysik, biologi matematik samt miljövetenskap, geologi och naturgeografi. Därefter är du förberedd för baskurserna i Naturgeografi och ekosystemanalys men även för andra grundkurser vid naturvetenskapliga fakulteten som kräver Ma D, Fy B, Ke B och Bi B. Efter första terminen ges all fortsatt undervisning på Engelska.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.nateko.lu.se/kandidat-alternativ