Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samhällsvetenskap, Socialantropologi - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen

Programmet ger dig en fördjupning i socialantropologiska teorier, metoder och perspektiv i anslutning till dagsaktuella nationella och internationella samhällsfrågor. Socialantropologins fokus på kvalitativ metod genom etnografi och deltagande observation fördjupas genom studier och praktiska övningar. Ämnen som förekommer på kurserna är politisk antropologi, våld, globalisering, världssystemsteori, konflikter, och fältarbetsproblematik. Genom att du tillägnar dig kunskaper och färdigheter i socialantropologisk metod erhåller du ett arbetsverktyg som är användbart och efterfrågat även utanför universitets- och högskolevärlden.

Mer om utbildningen hittar du på http://soc.lu.se/utbildning/masterprogram/masterprogram-i-samhallsvetenskap-socialantropologi

Kontakt

Socialantropologi
Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Box 114, 221 00 Lund

Christian Landgren

Studievägledare

+46 46 222 40 36

christian [dot] landgren [at] soc [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

kandidatexamen med examensarbete i socialantropologi eller motsvarande. Engelska B

Urval

baseras på betyg i kandidatuppsats och övriga kurser i kandidatexamen.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

29 augusti 2016 - 1 juni 2018

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsvetenskap, Socialantropologi - Masterprogram är 200 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen