Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Genusvetenskap - Kandidatprogram

Program 180 högskolepoäng3 årKandidatexamen

Kandidatprogram i genusvetenskap syftar till att ge kunskap om genusrelationer i ett historiskt och samtida perspektiv, att ge insikt i den breda tvärvetenskapliga teoretiska debatten inom genusforskningen samt till att ge analytiska redskap för att hantera genusrelaterade arbetsuppgifter inom yrkeslivet. Programmet har en profilering mot intersektionalitet, dvs samspelet mellan genus, etnicitet, klass och sexualitet. Utbildningen ger kunskaper och färdigheter om bland annat jämställdhet och mångfald som kan användas inom såväl offentlig som privat verksamhet och en gedigen kunskap om det genusvetenskapliga forskningsfältet. Stor vikt läggs vid att utveckla ett självständigt och kritiskt tänkande, att skriva, analysera och göra presentationer, att söka information, samt att utveckla förmågan att använda informationsteknik i sitt arbete.

Kandidatprogram i genusvetenskap omfattar 180 högskolepoäng, vilket motsvarar tre års heltidsstudier, varav 90 högskolepoäng i huvudämnet genusvetenskap. I programmet ingår kursen Juridik i teori och praktik ur ett genusperspektiv, 30 högskolepoäng. Utöver detta läser du 60 högskolepoäng i ett valbart ämne. Du kan också välja att ägna en termin åt praktik inom kursen Arbetslivspraktik.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.genus.lu.se/utbildning/kandidatprogram/kandidatprogram-i-genusvetenskap

Kontakt

Genusvetenskapliga institutionen
Allhelgona kyrkogata 14 M, Lund
Box 117, 221 00 Lund
+46 46 222 08 01

Helena Gyllensvärd

Studievägledare

+46 46 222 08 01

helena [dot] gyllensvard [at] genus [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska B, Samhällskunskap A eller English 6, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet 6/A6)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter i urvalsgrupperna BI, BIEX, BII och BF.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

29 augusti 2016 - 10 juni 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan på Antagning.se.” Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Genusvetenskap - Kandidatprogram är 300 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen