Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Personal- och arbetslivsfrågor - Kandidatprogram, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Programmet syftar till att den studerande ska tillägna sig kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som fordras för ett självständigt kritiskt och strategiskt arbete inom personalområdet i vid mening samt inom arbetslivets olika delområden. Programmet syftar också till att utveckla de studerandes förmåga att hantera en föränderlig arbetsmarknad inom personal- och arbetslivsområdet samt att driva utveckling och förändring inom området. Att arbeta med personalfrågor innebär idag så mycket mer än vad som traditionellt setts och beskrivits som personalarbete. Till personalutveckling, rekrytering, arbetsmiljöfrågor, förhandlingar som tidigare tillsammans med personaladministrativt arbete utgjorde kärnan i arbetet, har idag kommit uppgifter som utrednings- och utvärderingsarbete, organisations- och ledarskapsutveckling, fackligt arbete på central nivå liksom ledaruppgifter i skilda typer av organisationer. På senare tid har konsultverksamhet blivit vanlig. Programmet ger möjlighet till fördjupning inom ett av ämnena sociologi, pedagogik, psykologi eller arbetsrätt samtidigt som bredden i utbildningen tillgodoses genom valfria kurser. Programmet leder fram till en Kandidatexamen i personal- och arbetslivsfrågor med inriktning sociologi eller pedagogik eller psykologi eller arbetsrätt. Programmet förbereder även för studier på avancerad nivå i något av dessa ämnen.

Mer om utbildningen hittar du på http://soc.lu.se/utbildning/kandidatprogram/kandidatprogrammet-i-personal-och-arbetslivsfragor

15
april 2015
Sista ansökningsdag
Starttermin:2015-08-31 - 2018-06-03
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2015-04-15
Stängd för anmälan

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen