Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Strategisk kommunikation - Kandidatprogram, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Vill du utveckla organisationers varumärke och relationen till olika målgrupper? Vill du jobba med intern kommunikation och göra de anställda delaktiga i vad som händer på arbetsplatsen? Är du intresserad av opinionsbildning och politiska kommunikationsprocesser? Då ska du läsa programmet i strategisk kommunikation.

Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation är unikt i Sverige och erbjuder en utbildning med målet att du ska bli en analytisk och praktiskt kunnig kommunikatör. Du tränas i kommunikationsteorier om till exempel varumärke, ledarskap, opinionsbildning och förändring- och krishantering, men också praktiska moment som kommunikationsplanering och webbpublicering. Under utbildningen kopplas teoretiska kunskaper inom områdena marknadskommunikation, public relations och internkommunikation till yrkeslivet. Detta görs bland annat genom en praktikperiod under utbildningens fjärde termin och gästföreläsningar av praktiker från näringslivet och kommunikationsbranschen. Du har också möjlighet att sätta din egen prägel på utbildningen under femte terminen då du kan läsa valbara kurser i Sverige eller utomlands.

Utbildningen är tvärvetenskaplig och ger dig ett helhetsperspektiv på organisationers kommunikation och du kommer att möta lärare från flera ämnen såsom strategisk kommunikation, företagsekonomi, statsvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, och retorik. I slutet av din utbildning skriver du ett examensarbete som publiceras offentligt. Delar av utbildningen ges på engelska.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som till exempel kommunikatör, kommunikationsstrateg, marknadskommunikatör, PR-ansvarig, opinionsbildare, "communications analyst" eller PR- och kommunikationskonsult. Utbildningen förbereder också för fortsatta studier på avancerad nivå.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.isk.lu.se/utbildning/kandidatprogram/kandidatprogrammet-i-strategisk-kommunikation-180-hp

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-29 - 2019-06-09
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Helsingborg
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen