Service Management, Health Management - Kandidatprogram, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Vill du utveckla framtidens servicetjänster inom hälsobranschen? Är du intresserad av ledarskap, organisation, ekonomi och marknadsföring? Då ska du välja Kandidatprogrammet service management med inriktningen health.

Utbildningens innehåll
Du läser service management och inriktar dig mot hälsobranschen. Service management är ett tvärvetenskapligt ämne som ger dig ger dig bred kunskap om ekonomi, organisering, marknadsföring och ledarskap i verksamheter där kundrelationer är viktiga.

Det som är unikt för inriktningen Health management är att du under utbildningen får kunskap i hur du driver och organiserar verksamheter inom en bransch där utbudet av hälsotjänster ökar. Hälsobranschen innehåller allt från hälso- och sjukvård, socialtjänst, vård och omsorg till hälsostrategier och friskvård.

Du kommer under utbildningen utveckla kunskap om marknader, entreprenörskap, etiska och juridiska ramar, personalekonomi, strategier för hälsopromotion samt investeringar och lönsamhet i hälsoarbete. Utöver detta får du lära dig hur du gör omvärldsanalyser och affärsplaner.

Du läser kurser i bland annat:

• service management
  • teoretiska och samhälleliga perspektiv på hälsa
  • konsumtion, identitet och kommunikation
  • organisationsteori och marknadsföring
  • redovisning och ekonomistyrning
  • juridik och etik inom hälsosektorn
  • strategi och verksamhetsstyrning
  • ledarskap

Under studietiden får du också kontakt med näringslivet genom gästföreläsningar och studiebesök. Det ger dig aktuell branschkunskap och värdefulla kontakter inför framtiden.

Det finns dessutom möjlighet för dig att studera utomlands via universitetets utbytesavtal.

Efter examen
Efter utbildningen kan du arbeta som ekonom, verksamhetsansvarig, controller, projektledare, hälsoutvecklare, strateg inom hälso- och sjukvård, platschef eller med andra roller inom ett företag eller en myndighet.

Utbildningens bredd ger dig också möjlighet att göra en internationell karriär eller starta eget företag. Du kan även fortsätta dina studier på avancerad nivå och ta en masterexamen.

Läs en intervju med Malin som studerar Health management. http://www.ism.lu.se/utbildning/kandidatprogram/kandidatprogram-i-servic...

Mer om utbildningen hittar du på: http://www.ism.lu.se/health

Mer om utbildningen hittar du på http://www.ism.lu.se/health

april 2016