Kandidatprogram i Service Management, Health Management, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Vårt tvärvetenskapliga kandidatprogram ger dig breda kunskaper om organisation, ekonomi, marknadsföring och ledning av verksamheter där service och kundrelationer är centrala. Innehållet är förankrat i aktuell forskning och efterfrågat av näringsliv och offentlig verksamhet. Vårt nära samarbete med företag och organisationer utgör en viktig plattform för utbildningen och vi arbetar aktivt med gästföreläsningar, studiebesök och mentorskap. När du söker till programmet väljer du mellan fyra inriktningar: Health, Hotel & Restaurant, Retail eller Tourism.

Om inriktningen: Health Management ger dig färdigheter i att planera, driva, effektivisera och utveckla verksamheter med fokus på hälsa. På de inriktningsspecifika kurserna kommer du bl a att studera ledarskap, organisation och ekonomi med särskilt fokus på de speciella kunskaper som företag och organisationer inom branscher för hälsa efterfrågar. Du lär dig också att analysera och utveckla nya affärsidéer för såväl den traditionella hälso- och sjukvården men också för fitness- och wellnessorienterade verksamheter. Studera utomlands: Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra internationella kontakter för att skapa internationella förutsättningar för dig som student. Det finns flera möjligheter att åka utomlands, antingen via institutionens utbytesavtal eller via universitetets centrala utbytesplatser. Framtid: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som t ex. ekonom, verksamhetsansvarig, controller, projektledare, hälsoutvecklare, platschef eller andra befattningar inom serviceintensiva företag. Utbildningens bredd ger dig även möjlighet att göra internationell karriär eller starta eget företag. Du kan även fortsätta dina studier på avancerad nivå och ta en masterexamen i service management.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.ism.lu.se/health

LERU logo U21 logo