Kandidatprogram i Service Management, Hotel & Restaurant Management, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Vårt tvärvetenskapliga kandidatprogram ger dig breda kunskaper om organisation, ekonomi, marknadsföring och ledning av verksamheter där service och kundrelationer är centrala. Vårt samarbete med företag och organisationer utgör en viktig plattform för utbildningen och vi arbetar aktivt med gästföreläsningar och studiebesök. När du söker till programmet väljer du mellan fyra inriktningar: Health, Hotel & Restaurant, Retail eller Tourism.

Om inriktningen:

Hotel & Restaurant Management gör dig väl insatt i hur branschen fungerar när det gäller kundrelationer, organisationsstrukturer, personalledning och företagens roll i samhället. Du lär dig arbeta kreativt med konceptutveckling och upplevelsedesign, du får en inblick i måltidsproduktion, distribution och kvalitetsaspekter samt grundläggande kunskaper i det juridiska regelsystemet och handelsrättsliga aspekter.

Studera utomlands: Det finns flera möjligheter att åka utomlands, antingen via institutionens utbytesavtal eller via universitetets centrala utbytesplatser.

Framtid:

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som t ex. receptionschef, restaurangchef, driftansvarig, inköpsansvarig, marknadsförare, bokningschef eller andra ledarbefattningar inom serviceintensiva företag. Utbildningens bredd ger dig även möjlighet att göra internationell karriär eller starta eget företag. Du kan även fortsätta dina studier på avancerad nivå och ta en masterexamen i service management.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.ism.lu.se/hotelrest

Sista ansökningsdag
april 2014