Service Management, Retail Management - Kandidatprogram, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Vill du leda och utveckla verksamheter inom mode, inredning och annan handel? Är du intresserad av ledarskap, organisation, ekonomi och marknadsföring? Då ska du välja Kandidatprogrammet service management med inriktningen retail.

Utbildningens innehåll
Du läser service management och inriktar dig mot handeln. Service management är ett tvärvetenskapligt ämne som ger dig ger dig bred kunskap om ekonomi, organisering, marknadsföring och ledarskap i verksamheter där kundrelationer är viktiga.

Det som utmärker inriktningen Retail management är att du under utbildningen får färdigheter i att organisera, driva och utveckla företag inom en av de största branscherna i landet. Retailbranschen innehåller allt från handel med mode och inredning till hemelektronik och dagligvaror.

Genom utbildningen får du viktig kunskap om hur företag kan skapa goda kundrelationer och hur det går till att utveckla nya koncept kring sortiment, upplevelser och utformning i olika butiksverksamheter. Du studerar också butiken ur ett samhällsperspektiv och hur butiksverksamhet utvecklats och förändrats över tid.

Du läser kurser i bland annat:

• service management
  • butiken och retail management
  • konsumtion, identitet och kommunikation
  • organisationsteori och marknadsföring
  • redovisning och ekonomistyrning
  • retailföretagets plats- och affärsrelationer
  • strategi och verksamhetsstyrning
  • ledarskap
  • kreativitet och affärsutveckling

Under studietiden får du också kontakt med näringslivet genom gästföreläsningar och studiebesök. Det ger dig aktuell branschkunskap och värdefulla kontakter inför framtiden.

Det finns dessutom möjlighet för dig att studera utomlands via universitetets utbytesavtal.

Efter examen
Efter utbildningen kan du arbeta som marknadsförare, entreprenör, projektledare, butikschef, inköpare, konsult, controller eller med andra roller inom företag. Utbildningens bredd ger dig också möjlighet att göra en internationell karriär eller starta eget företag.

Du kan även fortsätta dina studier på avancerad nivå och ta en masterexamen.

Läs en intervju med Joseph som studerat Retail management. http://www.ism.lu.se/utbildning/studieinformation/arbetsmarknad/jobb-eft...

Mer om utbildningen hittar du på: http://www.ism.lu.se/retail

Mer om utbildningen hittar du på http://www.ism.lu.se/retail

april 2016