Kandidatprogram i Service Management, Retail Management, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Vårt tvärvetenskapliga kandidatprogram ger dig breda kunskaper om organisation, ekonomi, marknadsföring och ledning av verksamheter där service och kundrelationer är centrala. Innehållet är förankrat i aktuell forskning och efterfrågat av näringsliv och offentlig verksamhet. Vårt nära samarbete med företag och organisationer utgör en viktig plattform för utbildningen och vi arbetar aktivt med gästföreläsningar, studiebesök och mentorskap. När du söker till programmet väljer du mellan fyra inriktningar: Health, Hotel & Restaurant, Retail eller Tourism.

Om inriktningen: Inriktningen Retail Management ger dig färdigheter att organisera, driva och utveckla företag och organisationer inom detaljhandeln. Detaljhandeln är en av de största näringsgrenarna i landet och innefattar allt från mode och inredning till hemelektronik och dagligvaror. På de inriktningsspecifika kurserna får du kunskap om utformning, utveckling, sortiment och upplevelser i butiken samt om nätverk, yrkesroller och relationer inom detaljhandeln.

Studera utomlands: Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra internationella kontakter för att skapa internationella förutsättningar för dig som student. Det finns flera möjligheter att åka utomlands, antingen via institutionens utbytesavtal eller via universitetets centrala utbytesplatser.

Framtid:

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som t ex. butikskommunikatör, marknadsförare, projektledare, butikschef, inköpare, Category Manager eller andra befattningar inom serviceintensiva företag. Utbildningens bredd ger dig även möjlighet att göra internationell karriär eller starta eget företag. Du kan även fortsätta dina studier på avancerad nivå och ta en masterexamen i service management.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.ism.lu.se/retail

Sista ansökningsdag
april 2014