Kandidatprogram i Service Management, Tourism Management, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Om programmet: Vårt tvärvetenskapliga kandidatprogram ger dig breda kunskaper om organisation, ekonomi, marknadsföring och ledning av verksamheter där service och kundrelationer är centrala. Innehållet är förankrat i aktuell forskning och efterfrågat av näringsliv och offentlig verksamhet. Vårt nära samarbete med företag och organisationer utgör en viktig plattform för utbildningen och vi arbetar aktivt med gästföreläsningar, studiebesök och mentorskap. När du söker till programmet väljer du mellan fyra inriktningar: Health, Hotel & Restaurant, Retail eller Tourism.

Om inriktningen: Inriktningen Tourism Management riktar sig till dig som vill ha världen som arbetsfält och som gärna arbetar med värdskap, ledarskap och har ett intresse för besöksnäringen. På de inriktningsspecifika kurserna får du kunskap om hur man utvecklar hållbara destinationer, hur turistnäringens nätverk och relationer samverkar, hur upplevelser och konsumtion hänger samman samt hur framgångsrikt entreprenörskap skapas.

Studera utomlands: Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra internationella kontakter för att skapa internationella förutsättningar för dig som student. Det finns flera möjligheter att åka utomlands, antingen via institutionens utbytesavtal eller via universitetets centrala utbytesplatser.

Framtid: Efter avslutad utbildning kan du arbeta som t ex. turistchef, destinationsutvecklingskonsult, Operations Manager, Travel Consultant, Travel Manager eller andra befattningar inom serviceintensiva företag. Utbildningens bredd ger dig även möjlighet att göra internationell karriär eller starta eget företag. Du kan även fortsätta dina studier på avancerad nivå och ta en masterexamen i service management.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.ism.lu.se/tourism

april 2014
Sista ansökningsdag