Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samhällsplanering - urban och regional utveckling - Kandidatprogram

Program 180 högskolepoäng3 årKandidatexamen

Om samhällsplanering

Vill du vara med och planera en samhällsutbyggnad som tar hänsyn till såväl sociala, ekologiska som ekonomiska aspekter? Sök då till vårt samhällsplanerarprogram. Globalisering, arbetslivets omvandling, en förändrad befolkningssammansättning både åldersmässigt och etniskt, miljöförstöring och klimathot, är alla faktorer som gör att behovet av planeringsrelevanta analyser ökar. En samhällsplanerare måste därför ha en bred kunskapsbas och förmåga att sammanställa kunskap från olika specialområden.

 

Programmets innehåll

Programmets kärna utgörs av fördjupningsämnena samhällsgeografi och sociologi. I programmet läggs särskilt stor vikt vid urbana och regionala förhållanden, och hur planering i olika former kan hantera dessa. Detta fokus utesluter inte samspel med nationella eller internationella sammanhang. I utbildningen ingår ett stort inslag av övningar, fältstudier, exkursioner, GIS-moment (GIS = geografiska informationssystem) med direkt professionsrelevans.

 

Efter studierna

Kontakter med potentiella arbetsgivare upprätthålls genom hela programmet. Efter studierna blir du samhällsplanerare/samhällsanalytiker och har färdigheter som är tydliga och direkt användbara på arbetsmarknaden. Ett brett spektrum av arbetsgivare kommer att efterfråga din kompetens; kommuner, regionala aktörer, statliga myndigheter, EU-organ, men också intresseorganisationer representerande både näringsliv och fack samt privata konsultföretag med planeringsinriktning.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.keg.lu.se

Kontakt

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi
Geocentrum I, Sölvegatan 10, Lund
Sölvegatan 10, 223 62 Lund
+46 46 222 86 90
Studievägledare: studievagledare [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap A eller Samhällskunskap 1b/1a1 + 1a2 (områdesbehörighet 5/A5)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter i urvalsgrupperna BI, BIEX, BII och BF.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

29 augusti 2016 - 7 juni 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan på Antagning.se.” Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsplanering - urban och regional utveckling - Kandidatprogram är 300 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen