Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i datateknik, 300.0 hp

Examen: Civilingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Väldigt många produkter innehåller idag datorer i någon form. Det kan vara traditionella datorer som vi använder för att skriva och räkna med, men det finns också datorer inbyggda i t ex bilar och konsumentelektronik som mobiltelefoner och TV-apparater. Det betyder att i stort sett alla produkter som utvecklas av svensk industri antingen innehåller datorer eller är beroende av datorer i produktionen. Därför finns det ett stort behov av civilingenjörer inom datateknikområdet. Datateknikutbildningen kombinerar en datateknisk profil och en allmän teknisk utbildning med kurser i matematik, fysik, elektronik, reglerteknik, o.s.v. Det läggs stor vikt vid både programvara och hårdvara, dvs det finns kurser både inom programmering och utveckling av hårdvarukretsar.

Utbildningen syftar speciellt till att ge hög kompetens inom analys, syntes och konstruktion av inbyggda system, där datorn ingår som en viktig del. De första tre åren av utbildningen består av obligatoriska kurser. Därefter fördjupar du dig inom ett område genom att välja kurser ur någon av specialiseringarna. Det finns sex specialiseringar, bland annat programvara, inbyggda system, bilder och grafik eller system signaler och reglering. Det finns också helt valfria kurser, en del får väljas inom alla fakulteter vid Lunds universitet.

Efter utbildningen kan du t ex arbeta med utveckling av programvarusystem för telekommunikationssystem, bilar, produktionsindustri, eller konstruktion av hårdvara för samma typ av system. Du kan även inrikta dig mer mot mjukvara. Du får de grundläggande kunskaperna som behövs för framtida arbetsuppgifter som utvecklare för datorer, webben och mobiltelefoner eller arbete inom spelindustrin.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.data.lth.se

15
april 2015
Sista ansökningsdag
Kursperiod:2015-08-24 - 2020-06-06
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2015-04-15
Öppnas för anmälan 2015-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen