Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i informations- och kommunikationsteknik, 300.0 hp

Examen: Civilingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Vid utbildningen inom informations och kommunikationsteknik vid Lunds Tekniska Högskola LTH får du lära dig att utveckla och anpassa framtidens tjänster och tillämpningar av informations- och kommunikationsteknik. Du får en djup förståelse för hela kommunikationskedjan i moderna kommunikations-system, från hur informationen överförs, till hur människan tar till sig informationen. Utbildningen ger djup kunskap om säkerhet i system och nätverk, vilket är en förutsättning för människors förtroende för produkter och tjänster.

UTBILDNINGEN
Informations- och kommunikationsteknik är den tekniska grunden för dagens informationssamhälle. Metoder för att behandla, överföra och presentera information, i t.ex. datorer och smarta telefoner, utvecklas i snabb takt. Här utbildas du i att arbeta med, delta i och leda denna teknikutveckling.

Utbildningen ger träning i och förutsättningar för att utveckla avancerade internetbaserade system och förståelse för de principer och protokoll som bygger upp dagens moderna kommunikationssystem. Du får även bred kunskap om säkerhet och sårbarhet och hur man konstruerar och analyserar säkerhetslösningar för system och nätverk. Användarperspektivet är en viktig del i utbildningen då detta är kunskap med stor efterfrågan.

Utbildningen inleds med ett block av obligatoriska kurser om 180 högskolepoäng. Dessa ger baskunskaper, i t ex matematik och programmering, som behövs för att tillgodogöra sig utbildningen. Därefter följer en av fyra specialiseringar, valfria kurser, samt slutligen examensarbetet.

KINAINRIKTNING
Programmet erbjuder även en särskild Kinainriktning som du kan söka till på våren i årskurs ett. Inriktningen innebär att du under ditt andra och tredje år läser kinesiska och kinesisk kultur parallellt med dina teknikstudier, och tillbringar en termin vid ett kinesiskt universitet. Se mer på www.lth.se/kinainriktningen.

FRAMTIDEN
Som civilingenjör inom Informations- och kommunikationsteknik har du en gedigen kunskap om olika aspekter av datakommunikation. Du vet hur systemet byggs upp av de olika delarna och hur de påverkar varandra. Många arbetar t ex som teknisk expert, projektledare, utvecklingsansvarig, chef på olika nivåer eller som forskare. Arbetsmarknaden är mycket ljus och nyblivna civilingenjörer får snabbt relevanta jobb på en mångfald av företag.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.infocom.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-22 - 2021-06-06
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen