Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i elektroteknik

Program 300 högskolepoäng5 årCivilingenjörsexamen

Civilingenjörsutbildningen i elektroteknik vid Lunds Tekniska Högskola LTH ger dig nyckeln till det högteknologiska samhället. Du får kunskap om hur du kan du påverka framtidens teknik inom t ex miljö, energi, medicin, underhållning och kommunikation och då det är stor brist på civilingenjörer i Elektroteknik och arbetsmarknaden är fantastisk.

UTBILDNINGEN
Elektroteknik är den del av fysikämnet som i någon form handlar om elektricitet. Det kan röra sig om allt från de minsta elektroniska komponenterna i datorer och mobiltelefoner till generering och användning av elkraft. Du får en stark teoretisk grund av matematik och fysik och samtidigt en god träning i att konstruera, mäta och programmera.

KINAINRIKTNING
Programmet erbjuder även en särskild Kinainriktning som du kan söka till på våren i årskurs ett. Inriktningen innebär att du under ditt andra och tredje år läser kinesiska och kinesisk kultur parallellt med dina teknikstudier, och tillbringar en termin vid ett kinesiskt universitet. Se mer på www.lth.se/kinainriktningen.

FRAMTIDEN
Framtiden för en civilingenjör inom elektroteknik är mycket ljus. Vissa arbetar som tekniska specialister, eller gör chefskarriär och några stannar kvar inom universitetet för att forska.  Det finns behov av både de som vill jobba väldigt tekniknära och de som är duktiga på att planera och se tekniken i ett vidare perspektiv.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.elektro.lth.se

Kontakt

Elektroteknik
Utbildningsservice, Ole Römers väg 3C, Lund
+46 46 222 08 53

Ingrid Holmberg

Studievägledare

+46 46 222 08 53

ingrid [dot] holmberg [at] kansli [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Fysik B, Kemi A, Matematik E eller Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 (områdesbehörighet 9/A9)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter i urvalsgrupperna BI, BIEX, BII och BF.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

22 augusti 2016 - 6 juni 2021

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan på Antagning.se.” Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i elektroteknik är 725 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen