Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i kemiteknik, 300.0 hp

Examen: Civilingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Civilingenjörsprogrammet i kemiteknik vid Lunds Tekniska Högskola LTH präglas av en helhetssyn på hur kemiteknik bidrar till en hållbar utveckling. Det kombinerar kemi med teknik och matematik för att ge kunskap om vägen från molekyl till produkt och processer. Civilingenjörer med de kunskaper och färdigheter som ges under utbildningen är nödvändiga för en hållbar utveckling t.ex. genom byte till förnyelsebara råvaror.

UTBILDNINGEN
Utbildningen ges i en miljö med världsledande forskning där engagerade lärare satsar på pedagogisk utveckling av utbildningen. Den består av ett basblock på 3 år och en specialisering på 2 år. Basblocket består av gedigna kurser i ämnen som matematik, kemi och kemiteknik. I kemikurserna möter du de senaste beskrivningarna av hur atomer och molekyler samverkar för att bygga upp alla material runt om oss. I kemitekniken bygger du vidare på dina kemikunskaper för att kunna designa produkter och processer. Utbildningen innehåller många laborationer där du själv får utforska kemiska teorier och använda kemiteknisk apparatur. Utbildningen innehåller också flera projektkurser. Eftersom kemiteknik är ett område med stark internationell prägel har du möjlighet att förlägga en del av din utbildning utomlands. Du kommer säkert även att få utländska studenter vid din sida under flera kurser. Allt detta ger en mycket omväxlande utbildning.

FRAMTIDEN
Kemiteknik i Lund ger dig en utbildning för många viktiga framtidsområden. Goda industrikontakter, som Tetra Pak och Perstorp, gör att många studenter möter sin framtida arbetsplats under utbildningen. Kemitekniker kan arbeta teoretiskt eller praktiskt med drift av kemiska processer eller med forskning och utveckling på laboratorium. Andra arbetar mer med marknadsföring och försäljning eller med miljöfrågor hos myndigheter och företag. Utbildningen ger goda förutsättningar för en karriär som chef eller projektledare. Sist men inte minst kan du forska kring vår tids viktigaste frågor.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.kemiteknik.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-22 - 2021-06-06
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen