Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i maskinteknik - teknisk design, 300.0 hp

Examen: Civilingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Utbildningen i maskinteknik med teknisk design vid Lunds Tekniska Högskola LTH kombinerar klassisk maskinteknik med industridesign. Design ses idag som ett självklart konkurrensmedel och det är avgörande att en produkt, utöver att fungera väl, även har estetiska kvaliteter. Som student på får du kunskap om produktutvecklingsprocessen där design, som uttrycksmedel och utvecklingsprocess, är ett väsentligt inslag och tillsammans med de tekniska kurserna på utbildningen får en stabil ingenjörsgrund att stå på.  

UTBILDNINGEN
Teknisk design är en civilingenjörsutbildning som blandar naturvetenskap och teknik med ett stort utbud av designrelaterade kurser av olika slag. En utbildning för dig som är både kreativ och nyfiken men samtidigt intresserad av teknik, matematik och design. Tanken är att mer teoretiska kurser varvas med färdighetskurser såsom skissning och handfast prototypbygge i våra verkstäder. Detta för att både kunna frambringa, och inte minst visualisera, nya idéer samt reflektera över dem.

I början av utbildningen läser du grundläggande ämnen inom naturvetenskap och maskinteknik tillsammans med övriga maskinteknikstudenter.  Successivt från våren i årskurs 1 ökar inslaget av designrelaterade kurser. Under utbildningen genomför du flera projekt. I projekten får du tillfälle att tillämpa och fördjupa dina kunskaper och färdigheter och träna upp din förmåga att arbeta kreativt och systematiskt med att utveckla och utforma produkter.

Under de två avslutande åren finns möjlighet till fördjupning inom olika områden. För dig som är intresserad av medicinteknik och produkter för funktionshindrade finns fördjupningen medicin/rehab. Du kan fördjupa dig inom energi/miljö med fokusering på ett hållbart samhälle eller kurser i PU/design som ytterligare stärker ditt kunnande inom produktutveckling.

FRAMTIDEN
Som färdig civilingenjör inom Maskinteknik med teknisk design kommer du att kunna välja mellan en rad olika spännande arbeten inom olika branscher, i Sverige och utomlands. Du kan arbeta som bl a produktchef, projektledare, produktutvecklare, designer eller varför inte starta ditt eget företag runt en produktidé.

 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mtd.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-22 - 2021-06-06
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen