Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i medicin och teknik, 300.0 hp

Examen: Civilingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

 

Civilingenjörsutbildningen i Medicin och teknik vid Lunds Tekniska Högskola LTH är unik i Sverige. Det är ett tvärvetenskapligt program  och ger dig de kunskaper som efterfrågas inom såväl medicinteknisk industri och forskning som hälso- och sjukvård. Utbildningen har utvecklats i samarbete med industrin och betonar därför design och innovation med patientsäkerhet som viktigt krav. Flera kurser ges på sjukhuset för att du ska få nyttiga insikter i hur medicintekniska produkter används i vården.

UTBILDNINGEN
Programmet i Medicin och teknik är skräddarsytt för dig som är tvärvetenskapligt intresserad och som vill lägga grunden till framtidens hälsa. Det kan handla om att utveckla mobila metoder för bättre hälsa och livskvalitet, analysera kemiska signaler i kroppen som tidigt kan varna för allvarlig sjukdom eller att utveckla avancerad, miniatyriserad teknik som ger allvarligt sjuka människor en ny chans.

De tre första åren ger breda, grundläggande kunskaper där medicin och teknik kombineras med kunskaper inom biovetenskap, fysik, kemi och matematik. Tillsammans etablerar kurserna det gränsöverskridande systemtänkande som alla civilingenjörer i Medicin och teknik behöver. Inför år 4 väljer du en av nedanstående specialiseringar som, kompletterad med ett flertal valfria kurser, fördjupar dina kunskaper och skapar just din specifika yrkesprofil. Utbildningen har tonvikt på projektarbete och innehåller bl a en projektkurs i MedTek-design (år 2), ett omfattande projekt rörande innovation i kliniken (år 3) och det avslutande examensarbetet. LTH har fantastiska förutsättningar att genomföra både vårdnära kurser och projekt på sjukhuset.  

FRAMTIDEN
Sverige har en internationellt framträdande position inom medicinsk teknik tack svenska innovationer.  Som civilingenjör i Medicin och teknik har du med dig ett tvärvetenskapligt synsätt som gör dig speciellt attraktiv på arbetsmarknaden.

Att jobba i framtidens medicintekniska industri kan betyda en anställning på ett nystartat innovationsföretag eller ett etablerat storföretag. I båda fallen kan produktutveckling, klinisk prövning eller frågor kring säkerhet och riskanalys vara utmaningen. Du kan jobba som sjukhusingenjör och ansvara för medicinteknisk utrustning, där aspekter som inköp, användning och infrastruktur ingår.

Du kan också välja att fördjupa dina kunskaper genom att forska. Med tanke på att din utbildning är internationellt väletablerad, under benämningen "biomedical engineering", kan forskning bedrivas vid ett utländskt universitet likaväl som vid ett svenskt.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.medicinochteknik.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-22 - 2021-06-06
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen