Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i riskhantering, 120.0 hp

Examen: Civilingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Eftersom alla företag och verksamheter är exponerade för olika typer av risker finns ett stort behov av civilingenjörer med god kunskap om riskanalyser och riskhantering. På Riskhanteringsprogrammet vid Lunds Tekniska Högskola LTH, som kan sökas av samtliga civilingenjörsstudenter inför fjärde läsåret, erbjuds mycket goda möjligheter till inriktning mot just den bransch du är intresserad av.

UTBILDNINGEN
Riskhantering handlar om att identifiera, analysera och värdera risker så att risknivån blir så låg som möjligt med hänsyn taget till ekonomiska, etiska och andra faktorer. Eftersom det finns risker inom alla verksamheter finns det även ett stort behov av civilingenjörer med god kunskap om riskanalys och riskhantering inom många branscher och områden i samhället. Riskhanteringsprogrammet är ett bra val oberoende av ingenjörsbakgrund och idag arbetar riskhanteringsingenjörer som utbildats vid LTH inom t.ex. industrin, på försäkringsbolag, inom räddningstjänsten, vid kommunal och statlig förvaltning samt som konsulter – både i Sverige och internationellt.

Ofta är det en mångfald av tekniska, mänskliga och organisatoriska faktorer, och samspelet dem emellan, som ger upphov till risker. Detta innebär att avancerade metoder och verktyg ofta krävs för att hantera risker. Civilingenjörsprogrammet i Riskhantering lägger därför stor vikt vid att utveckla din förmåga att använda sådana verktyg.  

FRAMTID
Som civilingenjör i Riskhantering har du en spännande tid framför dig med stora möjligheter att jobba med just de risker eller den bransch du tycker är mest intressant, vare sig det är inom privat eller offentlig verksamhet, med tekniska eller samhälleliga risker, samt nationellt eller internationellt.

ANTAGNING
Riskhanteringsprogrammet utgör ett 2-årigt avslutande civilingenjörsprogram, vilket innebär att man måste ha fullgjort 3 års studier på valfritt civilingenjörsprogram eller på brandingenjörsprogrammet vid LTH. Detaljerande anvisningar och behörighetskrav för den som söker till programmet finns programmets webbplats

Mer om utbildningen hittar du på http://www.riskhantering.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-29 - 2018-06-03
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen