Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i teknisk matematik, 300.0 hp

Examen: Civilingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Detta är programmet för dig som brinner för matematik. Här läser du matematik än på andra civilingenjörsprogram och du får en specialistkompetens som matematiker inom något teknikområde. Du utvecklar din problemlösningsförmåga och din förmåga att arbeta matematiskt med många olika typer av problem, även sådana som från början inte är formulerade i matematiska termer.

UTBILDNINGEN
Matematik är teknikens och vetenskapens språk och har alltid varit ett kärnämne för en civilingenjör.  Den snabba datorutvecklingen gör att matematiken idag blivit än viktigare, t ex för att effektivt analysera information och göra simuleringar.  Matematik genomsyrar vardagslivet, ofta utan att man tänker på det, med allt från Google och väderprognoser till prissättning av optioner på börsen. Det finns idag många nya områden, t ex inom bioinformatik, IT, medicin och ekonomi, där det behövs avancerad matematik som ofta ännu inte är färdigutvecklad.

SPECIALISERINGAR
Efter ett treårigt basblock väljer du mellan olika specialiseringarna. Dess täcker nästan all sorts ingenjörskonst där analys och simuleringar har betydelse. Specialiseringarna hålls samman av stora stycken gemensam matematik.  Detta hjälper till att skapa bra överblick över breda fält, vilket också är en viktig specialistkompetens för en teknisk matematiker.

FRAMTIDEN
Efter examen är du eftertraktad på arbetsmarknaden och kan få intressanta jobb över ett brett fält av arbetsgivare och branscher.  Många kommer att arbeta i team där de bidrar med matematisk specialistkunskap bland specialister inom andra områden. För detta är du väl förberedd genom utbildningens bredd och den träning i kommunikation och modellering som du fått.

 

 

 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.tekniskmatematik.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-22 - 2021-06-06
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen