Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i väg- och vattenbyggnad, 300.0 hp

Examen: Civilingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Programmet i väg- och vattenbyggnad vid Lunds Tekniska Högskola utbildar byggbranschens ingenjörer och är till för dig som vill vara med och utveckla morgondagens byggnadsteknik. På LTH kan du specialisera dig mot anläggningsteknik, byggproduktion, husbyggnadsteknik, konstruktion, väg- och trafikteknik eller vattenresurshantering.

UTBILDNINGEN
De första tre åren innehåller ämnen som ger dig en bas inom största delen av en Väg- och vattenbyggares arbetsområde. Under de avslutande två åren av utbildningen skaffar du dig en kunskapsprofil genom ditt val av specialisering.

Beroende på vilken avslutande profil du väljer kan du i framtiden komma att arbeta inom flera olika områden. Vill du utforma framtidens bostäder och anläggningar och förvalta de gamla kan du fördjupa dig inom materialteknik, energi- och fuktfrågor, inomhusmiljö och konstruktion. Det finns också goda möjligheter att kombinera den tekniska basen med ekonomi och management. Du som är intresserad av t ex vattenförsörjning och planering av markanvändning kan välja att profilera din utbildning mot dessa ur samhällssynpunkt viktiga frågor. Trafik- och samhällsplanering är ett profilområde som leder till en yrkesverksamhet som bland annat kan omfatta planering av samhällen och trafiksystem samt byggande och underhåll av vägar.

Arbetsuppgifterna på utbildningen är ofta av problemlösande karaktär. Nytänkande och förmåga att skapa praktiskt fungerande byggnadsverk i samarbete med arkitekter och andra specialister är central kunskap för en civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad..

FRAMTIDEN
Samhället har behov av civilingenjörer som har kompetens att delta i planering, byggande och förvaltande av byggnader och anläggningar, transportsystem och samhällen. Detta gäller såväl nationellt som internationellt.  Oavsett var du arbetar i framtiden kommer du att ha stora möjligheter att få ett intressant arbete där din insats kan göra skillnad.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.v.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-22 - 2021-06-06
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen