Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mat, myter och molekyler

Kurs 7,5 högskolepoäng

Kursen ger grunder i de kemiska och tekniska aspekterna av mat och livsmedelstillverkning, den förklarar även:

Varför gråter man när man skär lök?

När blir steken mör?

Kan man

- koka te och ägg på Mt Everest?

- reparera majonnäs som skurit sig?

Mer om utbildningen hittar du på http://www.food.lth.se

Kontakt

Livsmedelsteknik
Getingevägen 60, ingång E, Lund
Box 124, 221 00 Lund
Charlott Håkansson, tel 046 222 98 10, charlott [dot] hakansson [at] food [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: betyg 34%, högskoleprov 34%, akademiska meriter 32% Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Start Höstterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Kvällstid Lund, halvtid 25%

På svenska

29 augusti 2016 - 13 januari 2017

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2016

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,46

Gymnasiebetyg med komplettering (BII)15,73

Gymnasieexamen (BIEX)18,54

Folkhögskolebetyg (BF)-

Högskoleprovet (HP)1,00

Akademiska poäng på grundnivå (APGR)165,0

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 201630 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Mat, myter och molekyler är 18 125 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen