Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik med arkitektur, 180.0 hp

Examen: Högskoleingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Letar du efter en utbildning som ger solid teknisk kompetens samt en helhetsförståelse av byggprojekt och byggprocessen? Då är detta utbildningen för dig. Högskoleingenjörsutbildning i Byggteknik med arkitektur vid Lunds Tekniska Högskola LTH ger dig rätt kompetens för dagens byggbransch och steget från avslutad examen till ett aktivt yrkesliv är kort. Och redan under studietiden får du direktkontakt med branschens aktörer.

UTBILDNINGEN
Första året på utbildningen innehåller en kombination av breda introducerande kurser inom byggområdet och grundläggande kurser inom matematik, CAD och fysik.

Det andra året domineras av kurser med byggnadsteknisk inriktning och det tredje avslutande året innehåller projekt – och fördjupningskurser samt ett examensarbete som normalt utförs i samarbete med näringslivet.

Utbildningens inriktning mot arkitektur innebär att du utöver en kompetens som byggnadsingenjör får utvidgade kunskaper inom områdena byggnaders planering och gestaltning, arkitekturhistoria och visualiseringsteknik.

I programmet ingår arbetsplatsförankrad utbildning som t ex gästföreläsningar och studiebesök.

FRAMTIDEN
Ett byggprojekt består av många olika faser och en byggnadsingenjör deltar i hela projektet från första början fram till att byggnaden tas i bruk. Arbetsuppgifterna för en byggnadsingenjör kan således vara mycket varierande: Planering, konstruktion, produktion, projektledning, byggnadskontroll, administration och ekonomi är exempel på arbetsområden.

Som byggnadsingenjör har man inte bara teknisk kompetens, utan också en förståelse av byggprojektet som helhet. Man samarbetar med många yrkesgrupper som alla har sin roll i byggprocessen: Beställare, byggkonsulter, arkitekter, entreprenörer, materialtillverkare och myndigheter med flera.

FORTSATT UTBILDNING
Efter avklarad högskoleingenjörsutbildning har du möjlighet till fortsatta studier till civilingenjör vid LTH i Lund eller till masterutbildningen Energi – och miljöeffektiva byggnader i Helsingborg.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.byggteknik.hbg.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-24 - 2019-06-09
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Helsingborg
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen