Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik med arkitektur

Program 180 högskolepoäng3 årHögskoleingenjörsexamen

Letar du efter en utbildning som ger solid teknisk kompetens samt en helhetsförståelse av byggprojekt och byggprocessen? Då är detta utbildningen för dig. Högskoleingenjörsutbildning i Byggteknik med arkitektur vid Lunds Tekniska Högskola LTH ger dig rätt kompetens för dagens byggbransch och steget från avslutad examen till ett aktivt yrkesliv är kort. Och redan under studietiden får du direktkontakt med branschens aktörer.

UTBILDNINGEN
Första året på utbildningen innehåller en kombination av breda introducerande kurser inom byggområdet och grundläggande kurser inom matematik, CAD och fysik.

Det andra året domineras av kurser med byggnadsteknisk inriktning och det tredje avslutande året innehåller projekt – och fördjupningskurser samt ett examensarbete som normalt utförs i samarbete med näringslivet.

Utbildningens inriktning mot arkitektur innebär att du utöver en kompetens som byggnadsingenjör får utvidgade kunskaper inom områdena byggnaders planering och gestaltning, arkitekturhistoria och visualiseringsteknik.

I programmet ingår arbetsplatsförankrad utbildning som t ex gästföreläsningar och studiebesök.

FRAMTIDEN
Ett byggprojekt består av många olika faser och en byggnadsingenjör deltar i hela projektet från första början fram till att byggnaden tas i bruk. Arbetsuppgifterna för en byggnadsingenjör kan således vara mycket varierande: Planering, konstruktion, produktion, projektledning, byggnadskontroll, administration och ekonomi är exempel på arbetsområden.

Som byggnadsingenjör har man inte bara teknisk kompetens, utan också en förståelse av byggprojektet som helhet. Man samarbetar med många yrkesgrupper som alla har sin roll i byggprocessen: Beställare, byggkonsulter, arkitekter, entreprenörer, materialtillverkare och myndigheter med flera.

FORTSATT UTBILDNING
Efter avklarad högskoleingenjörsutbildning har du möjlighet till fortsatta studier till civilingenjör vid LTH i Lund eller till masterutbildningen Energi – och miljöeffektiva byggnader i Helsingborg.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.byggteknik.hbg.lth.se

Kontakt

Byggteknik med arkitektur (högskoleingenjör)
Universitetsplatsen 2, Helsingborg
+46 46 222 90 04

Rebecca Little-Smith

Studievägledare

+46 42 35 67 40

rebecca [dot] little-smith [at] kansli [dot] lth [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Fysik B, Kemi A, Matematik D eller Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c (områdesbehörighet 8/A8)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter i urvalsgrupperna BI, BIEX, BII och BF.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Helsingborg, heltid 100%

På svenska

24 augusti 2016 - 9 juni 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan på Antagning.se.” Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik med arkitektur är 435 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen