Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik - järnvägsteknik, 180.0 hp

Examen: Högskoleingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Järnvägsingenjörsutbildningen vid Lunds Tekniska Högskola LTH är en unik utbildning i norra Europa inom den expansiva infrastrukturbranschen. Utbildningen innehåller projektkurser som varvas med teoretiska kurser, studiebesök, samt en hel del praktik vilket gör den väl förankrad i arbetslivet. Du blir efter studierna en praktiskt tillämpad och direkt användbar högskoleingenjör. Efter tre år finns det möjlighet att läsa vidare på LTH till en civilingenjörsexamen

UTBILDNINGEN
Utbildningen bedrivs i samarbete med Järnvägsskolan i Ängelholm dit också flera av kurserna är förlagda. För att knyta utbildningen till järnvägsbranschen är arbetslivsförankrad utbildning inlagd med möjlighet att komma ut på ingenjörs- och entreprenadföretag, myndigheter och förvaltningar.

Under första året får du läsa flera kurser som berör hela samhällsbyggnadsprocessen.  Dessutom ingår traditionella ämnen som matematik, fysik, miljöteknik mm. Andra året är till största delen förlagt till Järnvägsskolan i Ängelholm och innehåller en blandning av teori och praktik inom det järnvägstekniska området.

Fördjupning sker inom områdena banteknik, elteknik, signal- och teleteknik.  Tredje året fokuserar på projektering och nybyggnation av järnvägsanläggningar. Fördjupningskurser kan komma att läsas i Lund. Utbildningen förbereder särskilt för verksamheter inom järnvägsteknik, underhållsteknik och järnvägsförvaltning.

Det råder i dag brist på järnvägsingenjörer som inte bara är duktiga tekniker utan även förstår samspelet mellan olika trafikslag. Vi kan erbjuda en mycket intressant utbildning där du har möjlighet att bidra till tågtrafikens utveckling, planering, byggande, förvaltning och operativa ledning.

FORTSATT UTBILDNING
Efter avklarad högskoleingenjörsutbildning har du möjlighet till fortsatta studier till civilingenjör vid LTH i Lund.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.jarnvagsteknik.hbg.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-24 - 2019-06-09
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Helsingborg
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen