Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik - väg- och trafikteknik, 180.0 hp

Examen: Högskoleingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Väg- och trafikingenjörsutbildningen vid Lunds Tekniska Högskola LTH är en unik utbildning i Sverige inom det viktiga samhällsbyggnadsområdet. Utbildningen innehåller projektkurser som varvas med teoretiska kurser, studiebesök, samt en hel del praktik vilket gör den väl förankrad i arbetslivet. Du blir efter studierna en praktiskt tillämpad och direkt användbar högskoleingenjör. Efter tre år finns det möjlighet att läsa vidare på LTH till en civilingenjörsexamen inom området.

Som väg- och trafikingenjör har du, förutom kunskaper i teknik, även kunskaper om och förståelse för transportsektorns funktion i samhällsbyggandet.   Utbildningen ger dig förutsättningar att verka inom hela väg- och trafikområdet.

Detta innebär att du får kunskaper inom samhällsbyggnad, transportsektorns marknad och krav, trafikplanering, projektering, byggande samt drift och underhåll av väganläggningar. I din framtida yrkesroll kommer du ofta att arbeta i projektgrupper tillsammans med olika specialister för t ex miljökonsekvensbeskrivningar, landskapsanalyser, trafikprognoser och samhällsekonomiska kalkyler.

UTBILDNINGEN
Utbildningen bedrivs i samarbete med civilingenjörsutbildningen för Väg- och vattenbyggnad vid LTH i Lund och en del av kurserna i årskurs två och tre läses i Lund. För att knyta utbildningen till väg- och trafikbranschen är arbetslivsförankrad utbildning inlagd med möjlighet att komma ut på ingenjörs- och entreprenadföretag, myndigheter och förvaltningar.

Första året innehåller introducerande kurser inom området väg- och trafikteknik samt grundläggande ingenjörskurser i t ex miljöteknik, fysik och matematik.

Under den första terminen får du även kunskaper i presentationsteknik, retorik och i att hantera olika datorverktyg.  Andra året innehåller grundläggande ingenjörskurser, ekonomi samt en fördjupning inom områdena vägbyggnad, geodetisk mätningsteknik och trafikteknik. Tredje året fokuserar på vägbyggnad och trafiktekniska planeringsmodeller. Utbildningen avslutas med ett examensarbete.

FORTSATT UTBILDNING
Efter avklarad högskoleingenjörsutbildning har du möjlighet till fortsatta studier till civilingenjör vid LTH i Lund.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.vagtrafikteknik.hbg.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-24 - 2019-06-09
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Helsingborg
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen