Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Högskoleingenjörsutbildning i datateknik, 180.0 hp

Examen: Högskoleingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

Datateknik är ett område i ständig förändring och det finns en stor efterfrågan på högskoleingenjörer inom området. På Högskoleingenjörsutbildningen i datateknik vid Lunds Tekniska Högskola LTH tränas du i olika projektmetoder,  i  kravhantering  och förbereds inför ditt kommande yrkesliv. Du får också ta del av utbildningens goda kontakter med det lokala näringslivet – genom gästföreläsare, studiebesök och projektarbeten.  

UTBILDNINGEN
Datateknikutbildningen handlar om datorsystem, både programvara och hårdvara samt de tekniska gränssnitten mot den miljö i vilken datorsystemen skall verka. Utbildningen präglas av ett ingenjörsmässigt arbetssätt och ger dig en bred teoretisk kunskapsbas inom datateknikområdet.

För att verklighetsförankra och ge dig färdigheter kopplas denna kunskap under utbildningen till praktiska uppgifter, projekt och problemlösning. Det första året ger kunskap om de grundläggande byggstenarna i datorn: digitalteknik, datorteknik, inledande datorkommunikation, programmering samt basfärdigheter i matematik.

Det andra året ägnas åt projektarbete och programmets profilämnen: datorsystem, databaser, tele- och datorkommunikation samt gränssnittsteknik. Det tredje året innehåller fördjupningskurser, projekt med introduktion till idéutveckling och kravhantering samt examensarbete. Utveckling av datorbaserade system är oftast en uppgift för projektgrupper av olika storlek. Därför är projektarbete en central del av utbildningen.  

Kontakten med näringslivet är mycket viktig och som student får du inblick i arbetslivet genom studiebesök, gästföreläsare från näringslivet och projektarbete med företag som kunder. Du kommer att vara produktiv direkt efter avslutad utbildning och därmed mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

FORTSATT UTBILDNING
Efter avklarad högskoleingenjörsutbildning har du möjlighet till fortsatta studier till civilingenjör vid LTH i Lund.

FRAMTIDEN
Dataingenjörer behövs idag inom många branscher såsom design, sjukvård, miljö, finans, energi, media och tillverkning. Du kan arbeta i nästan vilken bransch som helst. En ny trend är att kunder själva mer och mer deltar i utvecklingen av produkter och tjänster och en annan trend är att vi kommunicerar - chattar, bloggar, twittrar - mer och mer med varandra på olika sätt och med hjälp av olika tekniker. Som dataingenjör har du definitivt fantastiska möjligheter att vara med och påverka utvecklingen och framtiden.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.datateknik.hbg.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-24 - 2019-06-09
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Helsingborg
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen