Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik med automationsteknik, 180.0 hp

Examen: Högskoleingenjörsexamen

Utbildningsöversikt

På Högskoleingenjörsutbildningen i elektroteknik med automationsteknik på Lunds Tekniska Högskola LTH lär du dig säkra och utveckla de system som säkrar elleveranser till  företag och hem. Utan fungerande automationssystem och elleveranser stannar vårt moderna samhälle. Därför behövs fler elektro-/automationsingenjörer som kan säkra och utveckla dessa system.

UTBILDNINGEN
Utbildningen blandar teori med praktiska tillämpningar vilket gör att du som färdig högskoleingenjör snabbt är användbar i näringslivet. Behovet av nyutbildade inom elektro- och automationsteknik är stort så arbetsmarknaden ser mer än ljus ut även på lång sikt.

 Målet med utbildningen är att ge kunskap om såväl elkraftsystem som installationsteknik samt automationsteknik med givare, reglersystem och datorbaserade styr- och automationssystem.  I utbildningen ingår realistiska projekt, som utförs i samarbete med företag i regionen. Som student får du också kontakt med arbetslivet genom studiebesök och gästföreläsare från näringslivet. Inslag av pågående forskning läggs också in i kurserna.

Utbildningen börjar med grundläggande matematik, elektrisk kretsteori och digital- och datorteknik samt programmering i årskurs 1. I årskurs 2 fördjupas kunskapen i elektroteknik med såväl elektromagnetism med EMC, signalbehandling, elektrisk mätteknik, energiteknik och elektriska drivsystem. Dessutom inleds automationsdelen i årskurs  2  med  styr- och  reglersystem  för  att  sedan  fortsätta  i  årskurs  3  med automationskonstruktion och installationsteknik.

Utbildningen avslutas med ett examensarbete omfattande 15 veckor och som oftast utförs på ett företag i regionen. Av en ingenjör inom automations- och elektroteknikbranschen krävs idag även kunskaper inom datateknik och data- och telekommunikation varför kurser i dessa ämnen också ingår i utbildningen.

FORTSATT UTBILDNING
Efter avklarad högskoleingenjörsutbildning har du möjlighet till fortsatta studier till civilingenjör vid LTH i Lund.

FRAMTIDEN
Behovet av att anställa nya ingenjörer inom elektroteknik och automationsteknik är stort enligt näringslivets egna prognoser. Studenter med en högskoleingenjörsexamen inom området kan förväntas gå ut till en mycket god arbetsmarknad. Här får du en lysande möjlighet till att utbilda dig inom ett spännande ämne och du kommer att kunna välja mellan många attraktiva jobb då du är färdig högskoleingenjör.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.elautomation.hbg.lth.se

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-24 - 2019-06-09
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Helsingborg
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen