Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Livsmedelsteknisk högskoleutbildning, 120.0 hp

Examen: Högskoleexamen

Utbildningsöversikt

Livsmedelsteknisk högskoleutbildning vid Lunds Tekniska Högskola LTH är en unik livsmedelsutbildning i Sverige. Utbildningen bygger på tidigare yrkeserfarenheter från arbete med livsmedel och kompletteras nu med teoretiska studier. Utbildningen ger kunskap om vad som påverkar matens kvalitet under hela kedjan från råvara till slutlig produkt. Det unika med utbildningen är att den fokuserar på processteknik för livsmedelsproduktion, allt ifrån ugnar i storhushåll till största infrysningsutrustningen i livsmedelsindustrin.

UTBILDNINGEN
Samhället behöver personer med stort kunnande om mat och livsmedel. Du som redan jobbar någonstans i livsmedelskedjan har här möjligheter att utvecklas och förbättra din arbetssituation, samtidigt som du kan bidra till utveckling och förbättring av framtidens mat. Din uppgift efter utbildningen blir att optimera produktionen med hjälp av dagens teknik samt efterfråga ny teknik. På så sätt får du vara med och driva teknikutvecklingen framåt.

Bra mat ska vara god, säker, näringsriktig och miljövänlig. Alla processer och utrustningar inom livsmedelshantering påverkar matens kvalitet men även miljö och klimat, t ex svinn, hållbarhet och energiförbrukning. Kurser som ingår i utbildningen är t ex livsmedelsteknik, livsmedelskemi, mikrobiologi, näringslära, råvarukunskap, produktutveckling och livsmedelskedjan. Utbildningen omfattar fyra terminer. De teoretiska studierna varvas med laborationer, projektarbeten och studiebesök.

För att bli antagen till utbildningen krävs grundläggande behörighet samt två års yrkesverksamhet från livsmedelsindustrin, livsmedelsbutik, storhushåll eller restaurang. Utbildningen planeras starta vartannat år: 2015, 2017 osv.

FRAMTIDEN
Utbildningen ger möjligheter att söka mer kvalificerade jobb inom hela livsmedelssektorn, jobb som ger högre lön och bättre arbetstider. Som färdig livsmedelstekniker kan du arbeta som exempelvis produktionsledare, produktutvecklare, industrikonsulent, kvalitetsledare, hygienansvarig, försäljare, livsmedelsinspektör, livsmedelstekniker, kökschef, kostchef eller som egen företagare/konsult.

 

 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.livsmedel.lth.se

15
april 2015
Sista ansökningsdag
Starttermin:2015-08-31 - 2017-06-10
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2015-04-15
Stängd för anmälan

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen