Du är här

Livsmedelsteknisk högskoleutbildning - YTH, 120.0 hp

Examen: Högskoleexamen

Utbildningsöversikt

Samhället behöver personer med stort kunnande om mat och livsmedel. Du som redan jobbar någonstans i livsmedelskedjan har här möjligheter att utvecklas och förbättra din arbetssituation, samtidigt som du kan bidra till utveckling och förbättring av framtidens mat.

Utbildningen omfattar fyra terminer, 120 hp. De teoretiska studierna varvas med laborationer, projektarbeten och studiebesök. Kurser som ingår i utbildningen är t. ex livsmedelskemi, mikrobiologi, näringslära, animaliska livsmedel, vegetabiliska livsmedel, produktutveckling, livsmedelskedjans förutsättningar m.m. För att bli antagen till utbildningen krävs grundläggande behörighet samt två års yrkeserfarenhet från livsmedelsindustri, livsmedelsbutik, storhushåll eller restaurang. Som färdig livsmedelstekniker kan du arbeta med produktutveckling, livsmedelshygien, produktionsledning, livsmedelssäkerhet, offentlig livsmedelstillsyn, inspektioner, kost och näring, utbildning, livsmedelskvalitet m.m.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.livsmedel.lth.se

15
Sista ansökningsdag
april 2014
Kursperiod:2014-08-27 - 2016-06-03
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Ort:Helsingborg
Språk:Svenska
Anmälningsdatum:2014-04-15
Denna program/kurs är inställd
Inställt

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

 

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen