Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Biomedicin - Masterprogram, 120.0 hp

Examen: Masterexamen

Utbildningsöversikt

Utbildningens mål är att utbilda studenter med biomedicinsk spetskompetens och som är förberedda för att självständigt delta i medicinsk forskning och utveckling, även i ledande funktioner, såväl i akademisk miljö som i privat näringsliv.

 

Utbildningens innehåll

Första terminen ger fördjupade kunskaper om och färdigheter i modernt experimentellt laboratoriearbete med metodik av högsta relevans för det biomedicinska forskningsområdet. I den kurs som ges under terminen ingår cellodling, djurexperimentella metoder samt immunologi. Parallellt studeras tillämpad biostatistik och vetenskapligt skrivande som anpassas till de frågeställningar som uppkommer i kursen.

Den andra terminen ges möjlighet till individuell profilering genom valbara kurser inom flera forskningsområden, t.ex. cancer, immunologi, diabetes, infektionsmedicin och neurovetenskap.

Den tredje terminen innehåller professions- och forskarförberedande kurser som kan väljas fritt efter intresse. Bland de kurser som erbjuds är några inriktade mot förberedelse för forskarstudier och andra mot yrkesverksamhet utanför det akademiska området, t. ex. arbete inom läkemedelsindustri.

Under det sista året genomförs en vetenskaplig fördjupning i form av ett självständigt arbete (examensarbete) vilket kan genomföras inom universitet eller privata företag, i Sverige eller utomlands. Arbetet kan utföras under en, en och en halv eller två terminer.

Programmet har flera partneruniversitet, vilket gör att utbildningen delvis kan genomföras utomlands.

 

Examen

Programmet omfattar 2 års heltidsstudier (120 hp) och leder till en Medicine masterexamen med huvudämnet biomedicin.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.med.lu.se/biomedicin/master_programme

15
januari 2015
Sista ansökningsdag
Starttermin:2015-08-31 - 2017-06-04
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Avancerad nivå
Plats:Lund
Språk:Engelska
Sista ansökningsdag:2015-01-15
Stängd för anmälan

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen