Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Audiologi - Magisterprogram

Program 60 högskolepoäng1 årMagisterexamen

Programmet i audiologi erbjuder dig en avancerad utbildning på internationell nivå inom området audiologi. Utbildningen syftar till att ge fördjupade kunskaper om teoribildning och metodik inom hörsel, och att förbereda studenterna för evidensbaserad bedömning och habilitering/rehabilitering och kvalificerat utvecklings- och forskningsarbete inom det audiologiska fältet.

Programmet ger fördjupning av de audiologiska kunskaperna särskilt med avseende på barnaudiologi och preventiv audiologi, hörselskador i yrkeslivet och samhällets insatser. Vidare ingår kurs i otomikroskopering/fördjupad klinisk undervisning, vetenskapsmetodik, valbar kurs och vetenskapligt arbete (magisteruppsats).

Studenten ska utföra, dokumentera och försvara ett vetenskapligt arbete med tyngdpunkt i audiologisk forskning. Programmet ges i samverkan med logopedutbildningens fjärde år. Audionomer med magisterexamen i audiologi är efterfrågade inom forsknings- och utvecklingsarbete, inom privat verksamhet, i hörselpedagogiska uppgifter utöver landstingets hörselvård.

För tillträde till programmet krävs audionomexamen motsvarande kandidatexamen.

Nyckelord audiologi audionom hörselvård

Mer om utbildningen hittar du på http://www.med.lu.se/master_audiologi_logopedi

Kontakt

Programnämnden för rehabiliteringsutbildningar
BMC F 11, Sölvegatan 19, Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Audionomexamen motsvarande kandidatexamen (180 hp med 15 hp projektarbete).

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APGR): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

29 augusti 2016 - 9 juli 2017

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan på Antagning.se.” Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Audiologi - Magisterprogram är 130 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen