Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Logopedprogrammet

Program 240 högskolepoäng4 årLogopedexamen

Logopeder arbetar med röst, tal och språk hos barn och vuxna. Logopedutbildningen, som är fyraårig, syftar till att ge djupa teoretiska kunskaper om normal och avvikande kommunikation och examen utgör underlag för Socialstyrelsens utfärdande av logopedlegitimation. Utbildningen kan också utgöra en grund för fortsatta teoretiska studier och forskarutbildning. Utöver huvudområdet logopedi läser du medicinska ämnen, psykologi, lingvistik och fonetik. I den verksamhetsförlagda delen av utbildningen lär du dig logopedisk metodik för diagnostik och behandling inom logopedins olika verksamhetsområden. Logopediska färdigheter tränas regelbundet genom auskultationer och handledd patientbehandling. Undervisning i vetenskapsmetodik, egen kommunikativ förmåga och ledarskap förbereder studenten för arbetsmarknadens behov och legitimationens krav. Utbildningens dominerande pedagogiska modell är problembaserat lärande, PBL. I pedagogiken förespråkas självstyrt och medvetet lärande och bygger på att studenter i grupp utifrån en utgångspunkt formulerar konkreta inlärningsmål, letar information samt bearbetar och diskuterar sina slutsatser. I PBL-arbetet tränas studenten i gruppkommunikation, samarbete och ledarskap och förbereds för ett yrkesliv i nära samverkan med andra yrkesgrupper. I övrigt ges undervisning i form av föreläsningar och seminarier. Behovet är stort av logopedisk kompetens om kommunikation under olika villkor på individ- och organisationsnivå, och arbetsmarknaden inom sjukvård, habilitering, skolverksamhet, undervisning och forskning är god.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.med.lu.se/logopedutbildning

Kontakt

Programnämnden för rehabiliteringsutbildningar
BMC F 11, Sölvegatan 19, Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B/Biologi A+Kemi A+Fysik A, Samhällskunskap A eller Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1 + 1a2 (områdesbehörighet 16/A14)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter i urvalsgrupperna BI, BIEX, BII och BF.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2016

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

29 augusti 2016 - 7 juni 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan på Antagning.se.” Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Logopedprogrammet är 520 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen