Nefti-Eboni Bempong, Centre Virchow-Villermé, Frankrike

”Jag fick mitt första jobb efter examinationen på grund av min praktikplats”

Varför valde du att göra praktik? Vad ville du få ut av en praktikperiod?

Jag valde att göra min praktik för att få internationell erfarenhet och för att söka vidare inom vilket folkhälsoområde som jag ville jobba inom. Jag ville också öka min anställbarhet. Jag lärde mig många nya metodologiska färdigheter som är relaterade till vetenskaplig forskning. Jag lärde mig mer om publiceringsprocessen och lämnade min praktikplats med ett jobbbjudande.

Vad fick du göra under din praktik?

Jag genomförde en systematisk litteraturstudie vars fokus låg på befolkningsbaserad tobakskontroll och sociala ojämlikheter. Det var samma ämne som min avhandling.

Vilka uppgifter var mest intressanta?

Att lära sig mer om publicering och resemöjligheterna som uppstod genom praktikplatsen.

Vad tror du att det kan ha för betydelse för framtida karriär?

Jag fick mitt första jobb efter examinationen på grund av min praktikplats. Dessutom lyckades jag träffa många olika experter inom området och har fått mer kunskap.

Har du några råd och tips för framtida praktikstudenter?

Se bara till att du förbereder allt i förväg, inte senare än en månad! Lycka till med allt!

Fakta: Nefti-Eboni Bempong

Bild på Nefti-Eboni

Ålder: 23

Huvudämne vid Lunds universitet: Master of Public Health (MPH)

Har studerat i två år vid Lunds universitet.

Praktikplats vid företag: Centre Virchow-Villermé for Public Health Paris-Berlin

Land: Paris, Franrike

Praktikperiod:  November 2016 – Mars 2017