Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Arbetsterapeutprogrammet, 180.0 hp

Examen: Arbetsterapeutexamen

Utbildningsöversikt

Arbetsterapi bygger på grundsynen att människan - frisk eller sjuk - är en aktiv person med egna resurser att finna nya vägar tillbaka till ett fungerande dagligt liv. Arbetsterapi vänder sig till personer som på grund av skada, sjukdom eller medfött funktionshinder har nedsatt förmåga att klara sitt dagliga liv. Personer med begränsad aktivitetsförmåga är i behov av habilitering/rehabilitering och för att kunna leva så självständigt som möjligt, uppleva livskvalitet och delaktighet i samhället. Detta innebär att skapa förutsättningar för att kunna klara sitt boende och därtill hörande vardagliga aktiviteter såsom hygien, påklädning och matlagning. Angelägna områden för arbetsterapeuten är också att utifrån individens förutsättningar möjliggöra för arbete, utbildning och ett aktivt fritidsliv. Arbetsterapeutiska bedömningar och åtgärder riktar sig mot individer och grupper i sin omgivande miljö. Arbetsterapeuter är verksamma inom landsting, kommunal, statlig och privat verksamhet. Arbetsterapeuter finns inom äldre- och handikappomsorg, inom öppen och sluten akut sjukvård och inom somatisk och psykiatrisk rehabilitering. Arbetsterapeuter finns också inom arbetsrehabilitering och barn- och ungdomshabilitering.

Under studietiden finns möjligheten att studera vid några arbetsterapeututbildningar utomlands och få detta tillgodoräknat.

Mer om utbildningen hittar du på http://portal.arb.lu.se/

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen