Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Biomedicinprogrammet, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Utbildning i biomedicin riktar sig till dig som är intresserad av medicin och naturvetenskap och som i framtiden vill arbeta med kvalificerat laborativt utvecklings- och forskningsarbete.

 

Utbildningens innehåll

Du studerar bland annat cancerbiologi, sjukdomars ärftlighet, infektioner, immunologi men även naturvetenskapliga ämnen såsom kemi och statistik.

Som student får du en djup förståelse av kopplingen mellan molekylära mekanismer och biologisk funktion hos människan. Målet är att omsätta denna kunskap för att förstå människans funktioner i dess djupaste detaljer, vilket är nödvändigt för att i forskning och utveckling praktiskt kunna hjälpa människor.

Utbildningen kombinerar teori med laborativ träning och lägger fokus på forskningsprocessen som är essentiell för den biomedicinska professionen. Utbildningens dominerande pedagogiska modell är problembaserat lärande, PBL.

 

Efter utbildningen

De senaste årens stora teoretiska och metodologiska framsteg inom grundläggande naturvetenskap och medicin har gjort medicinsk vetenskap mycket komplex. Detta kräver ny kunskap och kompetens vid sidan av de kliniskt medicinska utbildningarna och biomedicinaren får därmed en unik roll inom medicinsk forskning och utveckling.

Utbildningen leder fram till en kandidatexamen i biomedicin och ges av Medicinska fakulteten i samarbete med Naturvetenskapliga fakulteten. En utbildning i biomedicin ger en stabil grund till fortsatta studier på masternivå, men även till fortbildning inom angränsande biomedicinska områden.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.med.lu.se/biomedicin

15
april 2015
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2015-08-31 - 2018-06-03
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2015-04-15
Stängd för anmälan

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen