Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Biomedicinprogrammet, 180.0 hp

Examen: Kandidatexamen

Utbildningsöversikt

Biomedicinprogrammet riktar sig till dig som är intresserad av medicin och naturvetenskap och som i framtiden vill arbeta med avancerad medicinsk forskning.

 

Utbildningens innehåll

Vill du veta hur människan fungerar på molekylär nivå och vad som händer när vi blir sjuka? Som student på biomedicinprogrammet lär du dig hur molekylära mekanismer kan förklara hur människan fungerar och vad som går fel när vi blir sjuka. Utbildningen kombinerar teori med laborativ träning och ger dig ingående kunskaper i hur modern medicinsk forskning fungerar.

Utbildningen är starkt forskningsanknuten. Alla lärare är aktiva forskare och undervisningen ges på biomedicinsk centrum (BMC) i Lund. Biomedicinprogrammet börjar med grundläggande kunskaper i cellbiologi och kemi för att sedan i detalj studera människans fysiologi och immunförsvar. När du närmar dig slutet av utbildningen kommer du ha nått fram till den absoluta forskningsfronten inom bland annat cancerbiologi, olika infektionssjukdomar och stamcellsforskning. Under hela utbildningen tränas du i att arbeta och skriva vetenskapligt och under programmets sista termin genomför du ett eget vetenskapligt forskningsprojekt på ett forskningslaboratorium.

Genom avtal med framstående universitet runt hela världen kan delar av utbildningen utföras utomlands. Utbildningens dominerande pedagogiska modell är studentcentrerat lärande med undervisningsformer som problembaserat lärande (PBL), Case metodik, och teambaserat lärande (TBL).

 

Efter utbildningen

De senaste årens stora teoretiska och tekniska framsteg inom naturvetenskap och medicin har gjort medicinsk forskning mycket komplex. Biomedicinaren har en unik roll i den moderna medicinska forskningen och fungerar som en brygga mellan läkarvetenskapen och teknisk expertis.

Utbildningen leder fram till en kandidatexamen i biomedicin och ges av Medicinska fakulteten i samarbete med Naturvetenskapliga fakulteten. Biomedicinprogrammet ger en stabil grund till fördjupade studier på masternivå inom biomedicin eller angränsade områden, men även till fortbildning inom t.ex. entreprenörskap, folkhälsovetenskap eller vetenskapsjournalistik.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.med.lu.se/biomedicin

15
april 2016
Sista ansökningsdag
Studieperiod:2016-08-29 - 2019-06-09
Studietakt:100%
Studieform:Dagtid
Nivå:Grundnivå
Plats:Lund
Språk:Svenska
Sista ansökningsdag:2016-04-15
Öppnas för anmälan 2016-03-16

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen