Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Industriell näringslära och livsmedelskemi

Postadress

Box 124
22100 Lund
Sölvegatan 39, ingång A, hus II, vå 4
046-2224532

Beskrivning

Avdelningens livsmedelsrelaterade näringsforskning syftar till ökad förståelse av livsmedlens inverkan på konsumentens hälsa utifrån fysikaliska, kemiska och biologiska egenskaper. Polysackariderna, d v s stärkelse och kostfiber studeras speciellt. Inverkan av industriella processer på kolhydrater, aminosyror och vitaminer studeras med fokus på optimering av näringsinnehåll och biotillgänglighet av näringsämnen. En speciell nisch rör design av livsmedel med gynnsamma metabola, prebiotiska och probiotikska effekter. Inom ämnet livsmedelskemi studeras reaktionsförlopp vid hantering, processning och lagring av livsmedel. Stor vikt läggs på att utveckla nya och specifika livsmedelsanalyser. Inom ämnet Livsmedels-hygien fokuseras på fysiologiska effekter av probiotika och inverkan av tarmens bakterieflora.

Karta

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen