Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

FRAMTIDSBOKEN: Volym 1.0 ”The Darling Conceptions of Your Time”

Författare:
Publiceringsår: 2008
Språk: Svenska
Sidor: 116
Volym: 1.0
Dokumenttyp: Bok
Förlag: Lunds universitet

Sammanfattning

"It is not the eyes that fool you, it’s not the ears that can’t hear
It’s the darling conceptions of your time that makes you feel this way"

Detta sjunger 1600-talsastronomen Galileo Galilei i en av FRAMTIDSBOKENS artiklar, och alla sex ingående artiklar kretsar kring konceptuella problem knutna till vår tid och ett samhälle som är mer och mer uppkopplat. Dessa dilemman är såväl juridiska som tankemässiga och har att göra med en samhällsförändring knuten till en digital revolution. I förordet frågar sig Håkan Hydén varför det finns så mycket science fiction och så lite social fiction? Varför är det så svårt att föreställa sig ett framtida samhälle här på jorden? Varför är det rentav så svårt att förstå dagens? FRAMTIDSBOKEN: Volym 1.0, med en undertitel som är just ”The Darling Conceptions of Your Time”, föddes med tanken om behovet av att tänka i nya banor.

För varje tid finns det favoritföreställningar som går igen i dess kultur och ideologier. Denna bok diskuterar några av dessa. Samtidigt är detta bara volym 1.0 i något som är tänkt att bli en rad av volymer med olika deltagande författare. Det behövs många fler för att vi ska ha en möjlighet att förstå den samtid vi lever i. Att teckna vår samtid sedd med en friare blick är en början. För det är först genom att förstå att vi är på väg in i något nytt och de möjligheter detta ger, som vi skapar handlingsalternativ i nutid.

Disputation

Nyckelord

  • Law and Society
  • darling conceptions
  • hegemoni
  • Sanning och Rätt
  • Etik0nomi
  • samhällsförändring
  • informationshybrid
  • Framtid

Övriga

  • Sociology of Law, Lund University
Published
<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/"><img alt="Creative Commons License" style="border-width:0" src="http://i.creativecommons.org/l/by-nc/3.0/88x31.png" /></a><br /><span xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" href="http://purl.org/dc/dcmitype/Text" property="dc:title" rel="dc:type">FRAMTIDSBOKEN:Volym 1.0 'The Darling Conceptions of Your Time'</span> is licensed under a <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/">Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell 3.0 Unported License</a>. Den betyder att Du får: Dela — att kopiera, distribuera och sända verket Remixa — att skapa bearbetningar På följande villkor: Erkännande. Du måste ange upphovsmannen och/eller licensgivaren på det sätt de anger (men inte på ett sätt som antyder att de godkänt eller rekommenderar din användning av verket). Ickekommersiell. Du får inte använda verket för kommersiella ändamål (såvida du inte frågar upphovsmännen om lov och de accepterar). Vid användning av artikel eller text i denna antologi: ange författarens namn, årtal och titel i anslutning till användningen. Antologins användning av texten till Stefan Larssons låt The Darling Concepcions of Your Time sker med tillstånd från Room 101 Music.
  • ISBN: 91-7267-281-1

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen