Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om Sanning och Rätt

Författare:
Publiceringsår: 2008
Språk: Svenska
Sidor: 31-54
Publikation/Tidskrift/Serie: FRAMTIDSBOKEN: Volym 1.0 "The Darling Conceptions of Your Time"
Volym: 1.0
Dokumenttyp: Del av eller Kapitel i bok
Förlag: Lunds universitet

Sammanfattning

"It is not the eyes that fool you, it’s not the ears that can’t hear It’s the darling conceptions of your time that makes you feel this way"

Detta sjunger 1600-talsastronomen Galileo Galilei i denna artikel i FRAMTIDSBOKEN, och artikeln kretsar, precis som alla sex ingående artiklar, kring konceptuella problem knutna till vår tid och ett samhälle som är mer och mer uppkopplat. Dessa dilemman är såväl juridiska som tankemässiga och har att göra med en samhällsförändring knuten till en digital revolution.

Om Sanning och Rätt handlar om Akademins och Rättens roll i samhället idag. Artikeln handlar om samhällsförändring, olika förhållningssätt till denna förändring, och hur föreställningar blir betraktade som Sanna och Rätta. Artiklen diskuterar upphovsrättens historiska utveckling i kombination med teknikens. Genomgående i artikeln förekommer citat från en sång, The Darling Conceptions of Your Time, som behandlar samma tema som artikeln, med den (meta-)pedagogiska poängen i att finnas sökbar och nedladdningsbar på Internet.

Disputation

Nyckelord

  • Law and Society
  • rätt
  • sanning
  • akademin
  • rättssystemet
  • samhällsförändring
  • upphovsrätt
  • metapedagogik.
  • darling conceptions

Övriga

Published
Utgiven under följande Creative Commonslicens i oktober 2008: Erkännande-Ickekommersiell 3.0 Unported (Attribution Non-commercial (by-nc)) För att se en kopia av denna licens, besök följande sida: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/deed.sv Den betyder att Du får: Dela — att kopiera, distribuera och sända verket Remixa — att skapa bearbetningar På följande villkor: Erkännande. Du måste ange upphovsmannen och/eller licensgivaren på det sätt de anger (men inte på ett sätt som antyder att de godkänt eller rekommenderar din användning av verket). Ickekommersiell. Du får inte använda verket för kommersiella ändamål (såvida du inte frågar upphovsmännen om lov och de accepterar). Vid användning av artikel eller text i denna antologi: ange författarens namn, årtal och titel i anslutning till användningen. Antologins användning av texten till Stefan Larssons låt The Darling Concepcions of Your Time sker med tillstånd från Room 101 Music.
  • ISBN: 91-7267-281-1

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen